Nieuws

Willem II - Fortuna
Let op! Dit artikel is al 122 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Terugblik: Willem II viert lijfsbehoud in de Eredivisie (video’s)

Het is het team van trainer Zeljko Petrovic gelukt. Willem II won zondagmiddag in een nagenoeg leeg Koning Willem II Stadion met 2-1 van Fortuna Sittard en verzekerde zich daarmee van lijfsbehoud in de Eredivisie. Dat zorgde voor een enorme opluchting bij de supporters van Willem II. 

Supporters wachten spelersbus op

De hele dag was het in Tilburg te merken dat er een belangrijke wedstrijd voor Willem II op het programma stond. De spelersgroep van Willem II overnachtte in Van Der Valk bij Gilze-Rijen waar ze op zondagochtend door tientallen supporters werden opgewacht. Met een hoop fakkels werden de spelers begeleid naar de snelweg.

Toen de spelersbus arriveerde bij het Koning Willem II Stadion werd daar door de supporters nog een schepje bovenop gegooid. Honderden Willem II supporters ontvingen de spelersbus met een hoop fakkels, vuurwerk en gezang. Check hieronder de beelden van dit tafereel.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door KingSide (@official_kingside)

Willem II wint na zenuwslopende wedstrijd

Het ontvangst door de supporters van Willem II leek goede impact te maken op de spelers van Willem II. De Tricolores begonnen sterk aan de wedstrijd en creërden een aantal mooie kansen. Net voor rust was het de Griekse spits Vangelis Pavlidis die met een wereldgoal zorgde voor de openingstreffer. Hij passeerde met de bal aan zijn voeten meerdere verdedigers van Fortuna Sittard en rondde gecontroleerd af.

Na rust kwam Willem II matig uit de kleedkamer en bepaalde Fortuna Sittard het spel. Dit resulteerde in een snelle 1-1. En dat was schrikken geblazen. Immers stond FC Emmen in Venlo voor wat zou betekenen dat bij een gelijk spel Willem II niet zeker zou zijn van lijfsbehoud. Gelukkig wist aanvoerder Sebastian Holmén na een voorzet van Ché Nunnely de winnende treffer te maken. Daarmee is Willem II zeker van lijfsbehoud en ook komend seizoen actief in de Eredivisie. Laten we hopen met supporters op de tribune.

Spontaan volksfeest op de parkeerplaats

Na de overwinning van Willem II ontstond er een spontaan volksfeest op de parkeerplaats van het Koning Willem II Stadion. Duizenden supporters verzamelden zich op de parkeerplaats voor de KingSide. Dit resulteerde in veel vuurwerk, een hoop gezang en een uitzinnige menigte.

Uiteindelijk kwamen ook de spelers en technische staf via de promenade van de KingSide naar de supporters. Daar vierden ze samen het lijfsbehoud van Willem II in de Eredivisie.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door KingSide (@official_kingside)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door KingSide (@official_kingside)

Meer prachtige beelden

Kun jij er nou geen genoeg van krijgen? Check dan vooral de Instagrampagina’s van Willem II, Tilburg Tifosi en KingSide. Hier vind je veel meer beelden van de ontlading na de overwinning op Fortuna Sittard.