Test News – Eigenaren De Groene Vlinder openen moderne ijssalon en bezorgcafetaria aan het Reeshofpark

Goed nieuws voor bewoners van de Reeshof! De grootste wijk van Tilburg krijgt er een moderne ijssalon bij: De IJsvlinder. Aan het roer van de zaak staan de 38-jarige Jeremy Spieringhs en 32-jarige Eddy Spijkers, die ook eigenaar zijn van De Groene Vlinder in Winkelcentrum Heyhoef. Ze nemen per 1 januari 2022 de IJsspecialist aan het Reeshofpark over. Daarna gaan ze twee maanden verbouwen om in maart de compleet opgeknapte zaak te openen.

Een interieurstylist gaat de hele zaak onder handen nemen. De IJsvlinder bestaat uit twee gedeeltes: een luxe & moderne ijssalon en een bezorgcafetaria. Blikvanger van de zaak wordt de open ijskeuken waar mensen vanuit de ijssalon én de bezorgcafetaria letterlijk een kijkje in de keuken kunnen nemen.

Ruim twintig smaken, patisserie en luxe koffies

Tijdens de horecasluiting experimenteerden Jeremy en Eddy met het maken van ijs. “Bij De Groene Vlinder verkopen we al langer ijs. Tijdens de lockdown zijn we toen aan de slag gegaan met Piazza del Gelato: een tijdelijke ijssalon in onze brasserie. Daar wilden we meer mee doen en dus openen we nu een ijssalon.”

Je kunt bij De IJsvlinder terecht voor ruim twintig verschillende smaken vers schepijs. Verder komt er een koffiecorner waar je kunt genieten van diverse luxe koffies en patisserie. “Denk aan ijstaarten, macarons, donuts en cheesecake.” Je kunt bij De IJsvlinder heerlijk schepijs afhalen, of plaatsnemen om het ter plekke op te eten. Ook krijgt de zaak een mooi terras met vijftig zitplaatsen.

Waar veel ijssalons in de winter hun deuren sluiten, blijft De IJsvlinder het hele jaar geopend. “Maar we stemmen ons aanbod natuurlijk wel af op de seizoenen. Zo kun je in de koude maanden genieten van onder andere verse wafels met lekkere toppings of poffertjes.” En goed nieuws voor degene die bang zijn dat het Valencia-ijsje – een begrip in Tilburg – van de kaart verdwijnt: “Dat gebeurt dus niet. We zijn echt overdonderd door de verschillende reacties over het Valencia-ijsje. Dus we laten het wel uit ons hoofd om deze van de kaart te halen.”

Extra leuk: Jeremy en Eddy willen met De IJsvlinder leuke activiteiten organiseren. “We zijn nog aan het brainstormen. Maar we sluiten het niet uit dat je straks kinderfeestjes bij ons kunt organiseren. Of een cursus ijs maken kunt volgen bijvoorbeeld.”