Testcentrum De Wever bootst na hoe het écht is om oud te zijn

testcentrum

Hoewel iedereen wel weet dat ouder worden voor veel veranderingen zorgt, zijn er maar weinig mensen zich bewust van wat dat écht inhoudt. De Wever wil dat bewustzijn vergroten en bouwde daarom een testcentrum. Hier werden ‘gewone’ mensen als proefpersoon blootgesteld aan verschillende experimenten. Met heel wat frustraties en openbaringen als gevolg. 

De tests zijn vastgelegd in een videoreeks die duidelijk maakt hoe groot de impact van zelfs de kleinste ongemakken kan zijn. In deze filmpjes leggen een psycholoog, logopedist, ergotherapeut, diëtist en fysiotherapeut van De Wever ook uit op welke manier zij ouderen hierbij ondersteunen. Het gaat zowel om problemen op het gebied van geheugen, spierkracht, dagelijkse activiteiten en eten en drinken.

“Wij vinden het belangrijk dat een cliënt zo lang mogelijk een betekenisvol leven kan leiden”, aldus Monique Keijzers, teammanager Behandelaren. “We gaan met mensen in gesprek, observeren, staan stil bij de wensen en maken een plan, samen met de cliënt. We hebben veel kennis over ouderen met chronische ziekten waaronder dementie, maar ook is er kennis van specifieke doelgroepen zoals jonge mensen met dementie en mensen met Parkinson. Daarbij werken we vanuit multidisciplinaire teams waarin alle behandeldisciplines, geestelijk verzorgers en specialisten ouderengeneeskunde zijn vertegenwoordigd. Zo kunnen wij onze cliënten de optimale behandeling en zorg bieden.”

Hulp aan huis

De Wever laat met de filmpjes zien dat met ondersteuning van de behandelaren, juist ook thuis, sommige ongemakken verlicht kunnen worden of dat er mogelijkheden zijn die het gemakkelijker maken om ermee om te gaan. Nu steeds meer ouderen langer thuis wonen helpen wij om dat op een comfortabele en vooral veilige manier te doen.

Filmpjes uit het testcentrum bekijken?