Tevreden gezichten na 27e editie Unentse Mèrt

Na afloop van de 27e editie van de Unentse Mèrt afgelopen zondag waren er enkel positieve geluiden te horen. Er kwamen zo’n tienduizend bezoekers naar het evenement in het centrum van Udenhout. Tevreden gezichten dus bij de organisatie, die een deel van de kassaopbrengst zal schenken aan een goed doel. Maar ook van de standhouders kwamen veel positieve reacties. Ongetwijfeld speelde het weer een grote rol in het hele verhaal: het was prima weer voor een evenement als de Unentse Mèrt, een gezellige jaarmarkt met een vleugje Brabantse folklore.

Er was op de Mèrt van alles te zien, te doen en te kopen bij de verschillende kramen: van een versgebakken hamburger tot speciale relax-kussens.

Meer kramen
De organisatie kon dit jaar ook rekenen op een groot aantal deelnemers. In de voorbije jaren kwam het nog wel eens voor dat kramen wel gereserveerd werden, maar dat ze op de dag zelf ongebruikt bleven. Gevolg was dat er lege plekken ontstonden waar niets te doen was. Hier had de organisatie dit jaar goed op ingespeeld door de plattegrond van het Mèrt-terrein goed in te delen en een evenwichtige verdeling te maken. Gevolg was dat er dit jaar zo’n 280 kramen en grondplaatsen bezet waren.

Evenveel bezoekers
Met zo’n tienduizend bezoekers werd het resultaat van vorig jaar in ieder geval geëvenaard. Ook toen bezochten om en nabij de tienduizend mensen de Mèrt. Een prima resultaat: met een dergelijk bezoekersaantal blijft het aangenaam rond te slenteren op de Mèrt en ontstaan er geen grote mensenmassa’s met alle bijkomende problemen.

Goede doelen
De organisatie is in handen van de Commissie Unentse Mèrt, onderdeel van Stichting Karnaval Udenhout (SKU). Met de entreegelden zullen zij onder andere de viering van carnaval voor onder andere de ouderen, kinderen en zieken van Udenhout financieren. Daarnaast worden één of meer extra goede doelen ondersteund. In het lokale krantje zal op korte termijn een oproep komen aan Udenhoutse goede doelen zich te melden voor een (financiële) ondersteuning. Al deze doelen worden vervolgens verzameld, waarna afgevaardigeden van de Commissie Unentse Mèrt en SKU een of meerdere doelen uitkiezen om te ondersteunen. De schenking zal vervolgens eind van het jaar, in de periode rond Kerst, plaatsvinden.