TextielMuseum lanceert binnenkort Tilburgse theedoeken in samenwerking met Sigrid Calon

tilburgse theedoeken

Leuk nieuws! Het TextielMuseum is in het TextielLab druk bezig met de ontwikkeling van een nieuwe serie Tilburgse theedoeken voor het label ‘by TextielMuseum’. Het is een samenwerking tussen het museum en de Tilburgse kunstenares Sigrid Calon. De theedoeken zijn het perfecte aandenken aan een bezoek aan het museum. Ze zijn vanaf 15 november te koop in de museumshop of online. Lees snel verder. 

Theedoek met Tilburgse twist

De theedoeken vormen een echt Tilburgs souvenir vanwege de verwijzingen die Sigrid Calon in haar ontwerp maakt naar de textielgeschiedenis van de stad. De collectie is een ode aan weven en de techniek waar de Tilburgse textielindustrie ooit groot mee werd. Geïnspireerd door authentieke Tilburgse weefbindingen uit de museumcollectie creëerde Calon een hedendaags samenspel van textuur en kleur. De rafelrand is niet afgewerkt om een mooi inkijkje in het maakproces te geven. Je kunt zo precies zien welke garens en kleuren er op elke plek gebruikt zijn.

Over Sigrid Calon

Ook de oorsprong van Calon’s carrière is te herleiden naar Tilburg, ze studeerde hier aan de Academie voor Beeldende Vorming. Vandaag de dag vormt Tilburg nog steeds de uitvalsbasis voor haar werk. In de loop der jaren ontwikkelde Calon een sterk herkenbaar grafisch handschrift waarin ze speelt met abstracte vormen in verschillende technieken. Ze schopte het tot een solo in De Pont museum en is opgenomen in (inter)nationale museumcollecties van MoMA, V&A, Stedelijk museum en Boijmans van Beuningen.

Meer informatie

Het label by TextielMuseum omvat design interieurtextiel ontworpen door topontwerpers en ontwikkeld in het TextielLab van ons museum. Als museumbezoeker kijk je hier live mee hoe dit creatieve maakproces zich ontvouwt.