TextielMuseum lanceert Tilburgse theedoeken in samenwerking met Sigrid Calon

Op zoek naar een Tilburgs product dat het textielverleden van de stad ademt? Als cadeau voor tijdens de feestdagen of gewoon voor jezelf? Dan hebben we een tip! De nieuwe serie theedoeken van het TextielMuseum haar eigen interieurlabel zijn nu te koop. 

Het TextielMuseum vroeg de Tilburgse Kunstenares Sigrid Calon namelijk om een nieuwe serie theedoeken te ontwerpen. Samen met een team van textielspecialisten ging ze aan de slag in het TextielLab van het museum. Hieruit is een serie van drie theedoeken gekomen met allerlei verwijzingen naar het textielverleden van de stad. Met de serie theedoeken brengt Sigrid Calon een ode aan weven, de techniek waar de Tilburgse textielindustrie ooit groot mee werd. Geïnspireerd door authentieke Tilburgse weefbindingen uit de museumcollectie creëerde Calon een hedendaags samenspel van textuur en kleur.

38 weefbindingen in één theedoek

De theedoeken bevatten maar liefst 38 verschillende bindingen, waaronder een aantal uit de historische Tilburgse weefboeken en een aantal zelfontwikkelde bindingen. De rafelrand aan het begin en het eind van de theedoek is bewust niet afgewerkt, omdat het een mooi inkijkje geeft in het maakproces. Je kunt zo precies zien welke garens en kleuren er op elke plek gebruikt zijn. Hang de doek op zoals je wilt, want beide kanten zijn een blikvanger in de keuken.

Shop de collectie

Wil jij zo’n toffe theedoek aanschaffen? Dat kan via de website.

De theedoeken kosten €20,- per stuk.