TextielMuseum verrast met jaarlijkse bijdrage van 250.000 euro van VriendenLoterij

Het TextielMuseum ontvangt vanaf 2024 een structurele bijdrage van 250.000 euro per jaar van de VriendenLoterij. Directeur Jochem Otten en zijn team zijn donderdag 22 februari verrast met het nieuws door VriendenLoterij-ambassadeur Irene Moors. “Wat een fantastische erkenning! Met dit partnerschap kunnen we ervoor zorgen dat Het TextielMuseum nog aantrekkelijker wordt komende jaren voor onze bezoekers en deelnemers. Want naast tentoonstellingen en presentaties zijn we ook een ontwikkelplek voor kunstenaars en ontwerpers. Dit partnerschap met de VriendenLoterij komt dus zowel de createurs als de cultuurgenieters ten goede,” aldus Jochem Otten.

Directeur Otten over de gift: ‘We hebben hele mooie toekomstplannen, waarmee we het TextielMuseum en de stad Tilburg nog steviger op de kaart gaan zetten. Met dit bedrag kunnen we echt sprongen hierin gaan maken. Textiel is van oudsher verweven met Tilburg. Er was hier veel textielindustrie en daarom is het ook zo mooi dat we een museum in bedrijf zijn. Naast de werkende oude machines en het historisch verhaal vertellen we ook actuele verhalen met spraakmakende tentoonstellingen. Bovendien zijn we de laatste jaren uitgegroeid tot DE internationale kennis- en ontwikkelplek. Alles over textiel komt hier samen. Dat is uniek. Als publiek sta je letterlijk met je neus op de laatste ontwikkelingen. Je bent er bij als het gebeurt. Dat willen we de komende jaren gaan uitbouwen. Met een grote verbouwing, betere faciliteiten, nieuwe activiteiten en een naastgelegen campus voor onderwijs, start-ups en bedrijfsleven. Dit komt dus precies op het juiste moment. We kunnen onze dromen waarmaken,” zegt Otten vol trots.

VriendenLoterij

Jonne Arnoldussen, managing director VriendenLoterij: “Het is fantastisch dat we dankzij onze trouwe deelnemers het TextielMuseum nu voor meerdere jaren kunnen steunen. Onze deelnemers konden sinds begin 2024 met hun VIP-KAART al genieten van al het moois dat het museum te bieden heeft. We kijken uit naar alle mooie tentoonstellingen en activiteiten die het museum de komende jaren kan realiseren met behulp van deze steun! Zo zetten we ons samen in voor het behoud van ons cultureel erfgoed.”

Mogelijk structureel

Kans bestaat dat de bijdrage van het VriendenLoterij een structurele bijdrage wordt. Na vijf jaar wordt gekeken naar de inzet van de bijdrage en uitkomsten van de investering. Als de doelen behaald zijn is een structurele ondersteuning niet uitgesloten.