Textilium Futura lanceert festival in de vorm van een wandelroute

textilium-tilburg

Textilium Futura organiseert op 28, 29 en 30 mei 2021 Textour, een festival in de vorm van een wandelroute langs 13 plekken in de stad. Tijdens de route kun je genieten van een palet aan textiele kunst en presentaties over hoe de textielindustrie duurzamer wordt en zich door nieuwe technologische ontwikkelingen verder ontwikkelt.

Er zullen kunstwerken te zien zijn van de gerenommeerde Tilburgse en internationale kunstenaars en studenten van de creatieve opleiding St. Lucas uit Boxtel laten zien hoe zij duurzame stoffen toepassen.

Up-New Textiles

Textiel is topic, zo zijn onlangs de plannen gepresenteerd voor het Drögepand naast het Textielmuseum. Er zijn plannen om hier in 2022 het Up-New Textiles centrum te realiseren. Hier is straks te zien hoe de textielindustrie in Tilburg zich de komende jaren verder ontwikkelt tot het hoogwaardig en circulair hergebruik van textiel. Up-New Textiles is een gezamenlijk initiatief van Midpoint Brabant, Textielmuseum, Textiellab en Wolkat.

Textilium Futura

Textour is het eerste grootschalige evenement van Textilium Futura, dat jaarlijks evenementen gaat organiseren over nieuwe ontwikkelingen in de textielindustrie door middel van creatieve uitingen en presentaties door opleidingen en bedrijven. Textilium Futura maakt daarmee van textielstad Tilburg hét podium voor innovaties in de textielindustrie.