Nieuws

Let op! Dit artikel is al 2052 dagen oud en wellicht niet meer relevant

TGG LINE UP wint winkel in de Emma Winkelpassage

“ Droom je er al jaren van jouw eigen zaak te beginnen? Dat kan want ik ben een winkel en jij kunt mij winnen!” Dit waren de eerste regels van het gedicht op de ramen van winkel nr. 9 in de Emma Winkelpassage. Jessica den Uijl, bedenkster van het winkelconcept TGG LINE UP met producten bestaande uit handgemaakte slowfashion gecombineerd met 2d kunst en tevens deelneemster aan deze unieke wedstrijd, is hierbij als winnaar uit de bus gekomen.

Haar prijs? Zes maanden gratis huur voor winkelpand nummer 9 in de Emma Winkelpassage in de periode november 2015 t/m april 2016 én een gratis lidmaatschap van INretail voor dezelfde periode. Haar winkeldroom is werkelijkheid geworden en met de feestdagen voor de deur maakt zij ongetwijfeld meteen ook een vliegende start. En de officiële opening? Die is op zaterdag 14 november a.s.!

Drie veelbelovende plannen met TGG LINE UP als absolute winnaar

Bij de ingezonden plannen voor de actie ‘win een winkel voor zes maanden in de Emma Winkelpassage’, met als deadline vrijdag 23 oktober, zat onder meer het plan van Jessica den Uijl. Met haar winkelconcept TGG LINE UP zette zij haar winkelconcept met slow fashion in combinatie met 2d kunst uiteen. Met haar plan overtuigde zij de jury om haar winkelidee vrijdag 30 oktober live te mogen pitchen. Naast TGG LINE UP mochten ook Charlotte van Gils met het concept CHOCO DOKTOR en Masja Mols en Marieke Koopmans met het concept TROOST meedingen in de pitch.

Hoewel alle drie de concepten veelbelovend zijn kwam Jessica den Uijl als winnaar uit de bus. Alle ingezonden plannen zijn door de voltallige jury onder meer beoordeeld op creativiteit, ondernemerschap, duurzaamheid, maatschappelijke betrokkenheid, toegevoegde waarde winkelgebied ‘Emma Winkelpassage’, financiële haalbaarheid en commerciële propositie. In de jury die de plannen beoordeelden zaten onder meer vertegenwoordigers van winkeliersvereniging Emma Winkelpassage, Binnenstad Management Tilburg, Ondernemersfonds Tilburg, INRETAIL en vastgoedeigenaar Wereldhave.

TGG LINE UP

Jessica gelooft zelf niet in willekeurig inkopen zonder kennis van de achtergrond van een product. Een schakel in het modesysteem die vaak wordt weggestopt. Door middel van een fysiek actief atelier geeft zij aandacht voor het maakproces (slowfashion) van mode. Met de belangrijke kernwaarden People, Planet, Profit stevig in TGG LINE UP verankerd maakt zij de ambacht in mode en 2d kunst in een creatieve, inspirerende en bewuste omgeving voor iedereen toegankelijk. Alle items zijn handgemaakt. Van krabbel (doodle), moulage, patroon tekenen en snijden uit exces materiaal (van Antwerpse modeontwerpers om verspilling tegen te gaan) tot stikwerk. Het gebruik van zwart en grijstinten geeft een tijdloze insteek die aan de modetrends voorbij gaat. Het ambacht met het tijdloze ontwerp maakt het een duurzame aankoop, een blijvende aanwinst van de garderobe.

Bij TGG LINE UP kun je dit concept rustig beleven, de tijd nemen om verhalen achter de producten te horen of een goed gesprek te voeren danwel je te onthaasten onder het genot van een jar filterkoffie en thee van het Deense ‘Growers Cup’. Wat tevens een huiselijke manier van ontmoeten is. Het winkelaanbod van TGG LINE UP bestaat uit twee verschillende branches, TGG’s genderless kledingstukken en 2d werk. Deze combinatie geeft een eenduidige sfeer waarbij het interieur en display een grote rol speelt. Je kunt hierbij denken aan een gallerij meets conceptstore. Naast de vaste collectie handgemaakte TGG producten wordt wisselend werk, ook in beperkte oplage, van de volgende kunstenaars gepresenteerd:

  • Babette Hintz, schilderijen
  • Thomas van Schaik, fotografie
  • Sander du Floo, kunstenaar
  • Ckeo, illustraties
  • Tapeworks by Ryan Schuijer, grafische vormgever

Jessica den Uijl

Vier jaar geleden is Jessica den Uijl afgestudeerd aan de kunstacademie te Utrecht. Hierop volgend is ‘Thirdgendergeneration’ geboren, Jessica’s eigen mode label. Frequent stond zij met de TGG shop op het Etsy platform en als standhouder op vele lifestyle markets. Om Thirdgendergeneration met iedereen te kunnen delen en de zichtbaarheid te vergroten heeft zij gekeken naar de mogelijkheden voor een eigen winkelpunt. Dit bleek financieel nog niet haalbaar, totdat zij de aankondiging voor de wedstrijd ‘win een winkel voor zes maanden in de Emma Winkelpassage’ zag op de etalage van nummer 9. Met een te verwachten hoog aantal aanmeldingen was zij ervan overtuigd dat haar idee onderscheidend genoeg was om het ver te schoppen. En dat is zeker het geval gebleken!

Reageer op dit bericht