Thaise massagesalon The Senze breidt uit naar het centrum

massagesalon the senze

Al op haar tiende leerde Narissara Chimway de kunst van de traditionele Thaise massage. Haar grootouders leerden haar de fijne kneepjes van het vak. Een heitje voor een karweitje? “In ruil voor een snoepje of geld gaf ik mijn oma een massage.”

Zo’n twintig jaar later kun je de Thaise May – haar bijnaam – vinden in de Reeshof. Daar runt ze sinds 2013 haar populaire beauty- en massagesalon The Senze. De liefde voor het masseren is groter dan ooit en haar technieken zijn geperfectioneerd. In haar woning heeft ze drie ruimtes ingericht voor haar bedrijf. Daar geeft ze samen met drie medewerkers beautybehandelingen en traditionele Thaise massages.

Vanwege de drukte in haar salon, opent May in 2017 ook nog een nieuwe vestiging in het centrum van Tilburg. De locatie is nog onbekend. “De salon in de Reeshof is huiselijk, laagdrempelig en ideaal voor mensen uit de buurt. De salon in de stad wordt chic, een plek om snel even binnen te lopen en aantrekkelijk voor de zakelijke markt.” Net als in de Reeshof gaat ze hier massages, pedicures en schoonheidsbehandelingen geven. Wel onder een andere naam, andere klanten en andere technieken.

May_TheSenze
May (links) en twee medewerkers van massagesalon The Senze

Eeuwenoude massagetechnieken

Door de jaren heen heeft May de juiste combinatie gevonden van technieken, drukpunten en kruiden. Ze leerde dat tijdens haar opleidingen in haar thuisland én uit een eeuwenoud boek dat ze erfde van haar opa. Hij werkte als huisarts en wist alles van kruiden. “Het boek kreeg hij nog van zijn opa en is altijd goed bewaard gebleven. Er staan technieken en kruiden in die je nergens anders leest.” May neemt het boek nog steeds door als leidraad voor haar behandelingen.

Over de massages

Hoe ze haar massagetechniek omschrijft? “Best hard als je voor de eerste keer gemasseerd wordt. Het is een diepe massage waarbij drukpunten belangrijk zijn. Veel mensen denken dat traditionele Thaise massage met olie is, maar dat is niet zo.” Dat pittige masseren hoeft overigens niet altijd. May geeft acht verschillende massages en geeft vooraf persoonlijk advies over de behandeling.

Hoewel de Thaise massage veel langdurige klachten kan oplossen, is deze vorm van massage niet heilig voor May. Ze leert graag van Europese methoden en schoolt regelmatig bij om nieuwe technieken te ontdekken. Deze brengt ze vervolgens over in trainingen en cursussen aan haar medewerkers.

Over May

May kwam op haar veertiende samen met haar moeder naar Nederland. Ze groeide op in Venlo en kwam voor de liefde naar Tilburg toe. Na een opleiding als kapper en schoonheidsspecialiste ging May naar Thailand voor een opleiding in Thaise massage. Op haar twintigste begon ze op de zolderkamer haar eerste massagesalon. “Ik was te jong om een goede werkgever te kunnen zijn. Ik wilde mezelf eerst ontwikkelen voordat ik naar een ander pand zou gaan.” Nadat ze vorig jaar de eerste stap zette naar een grotere salon, komt er volgend jaar nog een extra uitdaging bij.

Wil je meer weten over The Senze? Bekijk dan ook even de website. Check trouwens ook even de prijsvragen, daar geven we namelijk een traditionele Thaise massage weg!