The Clash of the Cover Bands komt naar Café Bolle

Met 3 voorrondes en een finale voor de regio West Brabant is Café Bolle in Tilburg een belangrijk onderdeel in het 12e seizoen van de grootste bandcompetitie van de Benelux: The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso!

Coverbands en tributebands uit West Brabant die de muzikale strijd aan durven gaan om de Award voor de ‘beste coverband van West Brabant’ en uiteindelijk ‘The Clash of the Cover Bands Live Music Awards 2016’ kunnen zich inschrijven via www.theclashofthecoverbands.com. De voorrondes in Café Bolle, Piusplein 8 in Tilburg vinden plaats op vrijdagen 23 oktober, 20 november en 26 februari a.s.

De voorrondes

Uit alle inschrijvingen worden 15 bands geselecteerd die verdeeld over 3 voorrondes worden beoordeeld door een vakjury en het publiek. In beide categorieën wordt een winnaar gekozen die zich plaatsen voor de finale van West Brabant ook in Café Bolle. De vakjury-winnaar en de publiekswinnaar ontvangen de ‘West Brabant-Award’ en plaatsen zich hiermee voor de Halve Finales van Regio Zuid Nederland (Noord Brabant, Limburg en Zeeland) in Poppodium de Effenaar in Eindhoven en Podium MEZZ in Breda. Vanuit deze Halve Finales plaatsen de winnaars zich voor de Regio-Finale in Poppodium 013 in Tilburg. De winnaars hiervan gaan door naar de BENELUX Semi-Finals in dé Poptempel van Nederland: Paradiso Amsterdam!

Vakjuryrapport

Alle deelnemers ontvangen van hun optredens een deskundig en kritisch vakjuryrapport met evaluatie en een geluidsregistratie van hun optreden op cd. Vanaf de Regio-Finales ontvangen de bands ook gratis bandcoaching en live fotoshoots. Van de BENELUX Semi-Finals in Paradiso en de BENELUX Grand Finale in Poppodium 013 in Tilburg worden Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor de tv-produktie ‘The Clash of the Coverbands’ en de DVD ‘The Clash of the Cover Bands: Live on stage @ Paradiso’. Van alle bands die in Paradiso staan wordt het beste nummer geproduceerd tot live-single voor de interactieve ‘The Clash Hitlijst’.

Van deze hitlijst wordt gedurende 10 weken de Top-5 wekelijks geplugd bij alle landelijke en regionale radio- en tv-stations in Nederland en België. De band met uiteindelijk de meest gedownloade singles ontvangt tijdens de BENELUX Grand Finale ‘The Clash-Hitlijst Award’ met daarbij 2 betaalde optredens in de Benelux. Naast de leerzame en spannende weg die de bands afleggen op de mooiste podia van Nederland groeit dus niet alleen de kwaliteit van de bands, maar ook de betrokkenheid van het publiek en de enorme exposure.

De uiteindelijke vakjury-winnaar en publiekswinnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Live Music Awards’ ontvangen een prijzenpakket met o.a. een cd-contract (studio) en videoclip met plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 betaalde optredens.  Zorg dat je erbij bent en schrijf je in via: www.theclashofthecoverbands.com.