The Knit Club zoekt nieuwe eigenaar: ‘Soms lopen dingen niet zoals gepland’

Soms lopen dingen niet helemaal zoals gepland. Alles gaat goed, tot er iets onverwachts gebeurt wat jouw situatie helemaal op z’n kop zet. Dat overkwam ook de 27-jarige Maud van Eeten, eigenaresse van The Knit Club. In september 2018 stortte zij zich vol goede moed op haar droom: een eigen conceptstore in het Dwaalgebied. Maar na een flinke (emotionele) tegenslag, heeft ze besloten haar droom over te dragen aan iemand anders.

Foto’s: Amijke Guldemond

The Knit Club is eigenlijk alles waar het Tilburgse Dwaalgebied voor staat. Een schattige zaak, gerund door een jonge onderneemster, perfect gestyled (maar dan ook echt), met een aanbod in niet-alledaagse kleding, accessoires en producten voor in huis. Dat voorheen Kids Love Sneakers hier gevestigd zat, kun je nergens meer aan zien. Het pand heeft een complete metamorfose ondergaan.

Een knoop doorhakken

De ideale ingrediënten voor succes zou je denken. Maar het enige wat momenteel mist in de winkel is eigenaresse Maud zelf. Sinds mei staat niet zij, maar tijdelijke vervangster Anneloes in de zaak. Maud’s moeder werd eerder dit jaar plots ernstig ziek en is na een heftig ziekbed overleden. Een grote klap die voor haar en haar familie nog moeilijk te bevatten is. En daar komt dan ook nog de stress van een eigen zaak bij.

Maud: “Die stress is nu heel heftig. Ik heb het idee dat ik pas echt aan verwerking toe kom op het moment dat ik niet meer met één been in de winkel sta. Het was tijd om een knoop door te hakken.” En dus gaat Maud haar droom voor nu, met pijn in haar hart, loslaten en overdragen aan iemand anders.

The Knit Club

Nieuwe eigenaar

Hoe dat er precies uit moet komen te zien, vindt Maud nog moeilijk om te zeggen. “Eigenlijk ben ik op zoek naar een nieuwe eigenaar. Iemand die de passie en middelen heeft om te investeren in deze zaak. Als het dan een zelfde soort zaak als The Knit Club wordt, super leuk. Maar zo niet, dan niet!” Mocht de nieuwe eigenaar er behoefte aan hebben, dan vindt Maud het leuk om als vrijwilliger betrokken te blijven. “Maar als iemand het graag zelf verder op wil pakken, dan is dat natuurlijk ook prima.”

Kortom: ideeën zijn meer dan welkom! Ken of ben jij iemand die Maud verder kan helpen en wil je meer informatie? Of heb jij een goed idee over de toekomst van The Knit Club? Neem dan contact op via dit e-mailadres of bel naar 06 27434967.