The Normal Heart in Theaters Tilburg

Sommige verhalen lijken wel gemaakt voor het podium of het filmdoek en The Normal Heart is daar een uitstekend voorbeeld van. Schrijver Larry Kramer vertelt in dit waargebeurde verhaal over de opkomst van de aidsepidemie in New York, en hoe een hechte vriendengroep vecht tegen politici, artsen en media die de waarheid liever verdoezelen. De strijd plaatst de onderlinge relaties echter ook onder hoogspanning. Een heftig toneelstuk dat tegelijkertijd grappig en luchtig weet te zijn. Op woensdag 24 september staat het alom bejubelde stuk in Theaters Tilburg.

In de zomer van 2013 stond The Normal Heart al korte tijd in het DeLaMar Theater in Amsterdam en was daar avond na avond uitverkocht. De recensies waren lovend en Marc-Marie Huijbregts schreef op zijn Twitter: “En als je schouwburgdirecteur bent moet je proberen om #TheNormalHeart in je schouwburg te krijgen”. Maar ook buiten onze landsgrenzen zien we The Normal Heart terug. En niet alleen op Broadway. Zo bracht televisiezender HBO het boek in mei 2014 uit als film met o.a. Mark Ruffalo, Julia Robert en Jim Parsons (vooral bekend als Sheldon uit de hitserie The Big Bang Theory). De film won onlangs de Emmy Award voor ‘Outstanding Television Movie’.

Sterrencast

Ook in de Nederlandse theaterversie heeft The Normal Heart een sterrencast. Onder andere Frederik Brom, Freek Bartels, Cas Jansen en Marisa van Eyle tekenden voor de rollen. Freek Bartels, vooral bekend als musicalster: “Als kind speelde ik vooral toneel. Het zingen is er pas veel later bijgekomen. Voor mij is het daarom ontzettend leuk dat regisseur Job Gosschalk mij vroeg voor een toneelstuk. Spannend ook, want ik stond niet met de minste acteurs op het podium. Bij de eerste serie had ik het gevoel mezelf te moeten bewijzen en ik denk dat dat gelukt is. En dit jaar gaan we op tournee met de voorstelling. Een cadeautje is dat! En heel erg nodig ook. The Normal Heart gaat over een stuk geschiedenis dat niet vergeten mag worden.”

Verkoopinformatie

De voorstelling The Normal Heart“ speelt op woensdag 24 september om 20:15 uur in de schouwburg van Theaters Tilburg. Kaarten kosten € 33,50 | € 29,50 | € 22,50  (incl. servicetoeslag) en zijn verkrijgbaar via www.theaterstilburg.nl, telefonisch via 013 543 22 20 en aan de  balie van Theaters Tilburg.

Foto: Andy Doornhein