‘The Talk of The Town Reunion’ in MIDI Tilburg

Zaterdag 4 oktober  wordt voor het derde jaar op rij The Talk of The Town Reunion georganiseerd in het  vernieuwde MIDI-Theater in Tilburg. Bezoekers worden op deze avond mee teruggenomen naar de grootste en bekendste discotheek die Tilburg ooit gekend heeft.

The Talk

Discotheek The Talk of The Town aan de Heuvelring in Tilburg was vanaf de opening in 1978 tot aan de dag dat deuren voorgoed sloten in 2003 een begrip in Tilburg en omstreken. In de begindagen stonden alle grote Nederlandse artiesten op de bühne,  van André Hazes tot Rob de Nijs. In de jaren ’80 en ’90 komt de nadruk meer te liggen op eerst disco en later Club en Housemuziek, er staan regelmatig bekende DJ’s achter de draaitafels. ‘Turn Up The Base’, wat een grote stempel drukt op de hele Housescene, wordt er geboren. Deze vooruitstrevendheid qua muziek, lichtshow en inrichting wordt gewaardeerd door de bezoekers en deze staan dan ook, gedurende de topjaren, letterlijk in de rij. Aangezien ‘The Talk’ , zoals de discotheek in de volksmond werd genoemd, een grote rol heeft gespeeld in het uitgaansleven van zoveel mensen besloten een aantal oud-medewerkers in 2012 tot het organiseren van een reünie. De eerste editie vond plaats in The Heuvel Gallery. Verschillende area’s met de verschillende muziekstromingen, gedraaid door de DJ’s van toen. Het werd een succes (binnen 4 dagen uitverkocht) en vanzelfsprekend voor herhaling vatbaar.

Reunie Talk 2013 (419)

De Reünie

Inmiddels staat de derde editie voor de deur op zaterdag 4 oktober.  Uit zijn jasje gegroeid vindt The Talk of The Town Reunion dit jaar plaats in het vernieuwde MIDI-Theater in Tilburg. Door de indeling en uitstraling van het MIDI-Theater denkt de organisatie een nog beter feest neer te kunnen zetten dan voorheen.  Zo staat er bijvoorbeeld in het Theatercafé een live soulband en is er in de grote zaal (de oude bioscoop) meer ruimte voor DJ’s als Bart Thimbles en een betere lichtshow. De derde editie wordt weer een trip down memory lane voor oud Talk-gangers maar natuurlijk vooral een weerzien met heel veel oude bekenden.

Tickets

Wil jij bij The Talk of The Town Reunion zijn op 4 oktober? Dat kan! Een kaartje kost je €12,50. Je kunt je kaarten voor The Talk Reünie hier bestellen. Als je naar The Talk of The Town gaat, wil je natuurlijk ook weten wie er nog meer gaan. Bekijk daarvoor de Facebook-pagina van de reünie.

Foto’s

Zoals eerdere jaren zijn de fotografen van Tilburg.com weer aanwezig op de The Talk Reünie. Was je er eerdere jaren ook bij? Bekijk dan eens het fotoboek van de The Talk Reünie van 2013. Ook zijn er filmpjes gemaakt van enthousiaste Talk- gangers. Bekijk deze hier.