Theaterbedrijf Nanna Tieman presenteert: Vader

Na een waanzinnige tournee afgelopen jaar hebben wij besloten om vader weer op reis te sturen. We staan aan de vooravond van weer een heerlijk seizoen boordevol anekdotes, recepten en lekker lang natafelen…  Dus waar het nog niet is uitverkocht; schuif van harte aan!

Concept, tekst en regie: Nanna Tieman
Spel en kookkunst: Arthur Kneepkens, Leon de Waal en Romijn Conen

Met Vader brengt Theaterbedrijf Nanna Tieman een voorstelling die al uw zintuigen op aangename wijze weet te prikkelen. De theaterzaal/locatie wordt deze avond omgebouwd tot pop-up restaurant waarin de drie acteurs u een vorstelijk vijfgangendiner voorschotelen. Ondertussen maken zij het publiek op meesterlijke wijze deelgenoot van hun vaders. Nu ze zelf volwassen geworden zijn kunnen de mannen u melden of ze het beter gedaan hebben dan hun vader. Of zijn ze onlosmakelijk verbonden met de man die op zondagavond ‘het vleesch’ kwam snijden? Tijdens deze bijzondere avond worden smakelijke, hilarische, herkenbare en confronterende herinneringen voor u opgedist. Bent u klaar voor een nostalgische reis? Via de smaakpapillen, door de maag, recht naar het hart? Kom dan naar ‘Vader’.

Bijzondere werkwijze: het publiek maakt mee!

Nanna Tieman interviewde uitvoerig haar acteurs over hun eigen zoon- (en vader)schap. Tijdens een aantal proefvoorstellingen in 2013 vroeg zij het publiek om recepten en anekdotes in te sturen over vroeger, over thuis, over Vader. Er werd gretig gereageerd en op basis van alle verhalen die boven tafel kwamen maakteTieman de voorstelling af.

Bijzondere vorm: Dinertheater

Eten: het met elkaar eten speelt een belangrijke rol tijdens deze voorstelling. Het publiek komt bij elkaar aan tafels te zitten. Mensen die als vreemden van elkaar de avond beginnen maar door de voorstelling en het eten samenkomen en contact maken. Aan het einde schuiven Tieman en acteurs bij het publiek aan tafel en gaat de voorstelling over in natafelen en napraten.

Het kookboek bij de voorstelling

Bij de tournee zal een ‘Vader Kookt!’ worden ontwikkeld. Dit boek wordt gemaakt met recepten en anekdotes van het publiek. Wat smaakt naar ‘vroeger’? Naar thuis? Wat doet op de een of andere manier herinneren aan Vader? Een kookboek voor en door het publiek die drie generaties Vaders in beeld en smaak brengt.

Theaterbedrijf Nanna Tieman

Theatermaker Nanna Tieman combineert theater en uit eten gaan tot een bijzondere en smakelijke avond uit. Ze creërt een setting waarin we contact kunnen maken met elkaar. En kunnen delen wat ons allemaal bezig houdt maar waar we in ons gejaagde leven misschien niet zo snel over praten. Nanna is een creatief pionier in de theaterwereld. Ze maakt innovatief theater en zoekt daarbij de theaters en partners die daar volledig achterstaan. Ook legt ze direct contact met het publiek en betrekt hen bij de ontwikkeling van de voorstellingen van begin tot einde.

Verder nog het vermelden waard

Vader is ontwikkeld met zo goed als geen subsidie maar door middel van ‘ruilen’. Nanna zocht telkens naar (Brabantse) bedrijven en partijen die in ruil voor een voorstelling haar repetitieruimte gaven, het pop-up restaurant of het eten voor de voorstelling. Zo kon Vader zelfstandig ontwikkeld worden met grote dank aan Hutten Catering, de Plusmarkt, Bakkerij Doomernik, Slagerij Pennings en CHV Noordkade/ MIK Pieter Brueghel.