Theaters Tilburg’s theaterprogrammering Incubate Festival compleet

Menig avontuurlijk muziekliefhebber vond de laatste jaren al zijn weg naar het vernieuwende Incubate Festival in Tilburg. Tijdens de 11e editie in 2015 is er ook op het gebied van grensverleggend theater veel te beleven. Incubate en Theaters Tilburg presenteren dan onder andere de spraakmakende voorstelling Europa Europa van kunstcollectief Ful en synthpopduo The Knife en de multimedia performance Shiny, Shiny… van het Zwitsere dansgezelschap Liquid Loft. Incubate Festival 2015 vindt plaats van 14 tot en met 20 september op meer dan 20 locaties in Tilburg.

Ful & The Knife – Europa, Europa

Voor Europa, Europa gaat het activistische kunstcollectief Ful een samenwerking aan met het Zweedse synthpopduo The Knife. Het levert een anti-nationalistisch cabaret op over het Europees beleid rondom immigratie en mensenrechten. Een eerbetoon aan de honderdduizenden vluchtelingen die camera’s, dodelijke wateren, prikkeldraad en politiekgeweld trotseren. De boodschap: zonder muren, zonder grenzen is eigenlijk niemand illegaal.

zaterdag 19 & zondag 20 september | 21:00 uur | schouwburg, Theaters Tilburg

Untitled-2

Liquid Loft – Shiny, Shiny…

Het Zwitserse dansgezelschap Liquid Loft presenteert met hun nieuwste voorstelling Shiny, Shiny… een multimedia performance die de invloed van Andy Warhol in de 21e eeuw belicht. De zes dansers creëren extreme close-ups door middel van spotlights en twee mobiele camera’s, om de figuur van Warhol te imponeren. Laten de beelden de werkelijkheid zien? Of zijn ze zo te manipuleren dat je enkel kan laten zien wat je wìl laten zien? En hoe verhoudt dat uiterlijke beeld zich tot het innerlijke gevoel van eigenwaarde? Een multimediale performance waarin muziek van The Velvet Underground en composities van Andreas Berger, projecties van originele filmbeelden en beweging samenkomen én botsen.
dinsdag 15 t/m donderdag 17 september | 21:00 uur | schouwburg, Theaters Tilburg

Verkoopinformatie

De theatervoorstellingen Europa, Europa en Shiny, Shiny… zijn inbegrepen in de passe-partouts en dagtickets van Incubate Festival 2015. Tickets worden uitgereikt aan bezitters van een geldig festivalbandje op een ‘first come, first served’ basis. Passe-partouts en dagtickets voor Incubate Festival zijn te verkrijgen via www.incubate.org.

Degenen die verzekerd willen zijn van een gereserveerde plek voor een van de voorstellingen, kunnen losse tickets bestellen via www.theaterstilburg.nl, telefonisch via  013 543 22 20 of aan de balie van Theaters Tilburg.