Theaters Tilburg in feestmaand geopend: 3x Tilburgse Theater Tips waar nog kaarten voor zijn

theater tips december

Gelukkig! In de feestmaand kunnen we naar het theater. Weliswaar maar een beperkt aantal mensen, maar toch: we kunnen weer genieten van het allerbeste wat er op cultureel gebied te zien is. Wij lichten weer drie voorstellingen in december uit waarvoor je nog kaartjes kunt kopen. Lees snel verder.

#1: Cabaret & Comedy: Chris Verlaan met ‘Man in de maak’

Man in de maak is het debuutprogramma van deze data-analist uit Almere die glansrijk de jury- én publiekprijs van Cameretten won. Volgens de Volkskrant een “uitzonderlijk talent” met teksten die Trouw “hilarisch” noemde. “Antiheld, die met zijn trage energie en dito lichaamsbewegingen op de lachspieren werkt”, aldus Het Parool.

In Man in de maak legt Chris de vinger op de zere plek. Bij hem, bij jou en om ons heen. Soms fijnzinnig, soms bitterzoet maar de liefdevolle klappen zijn altijd doordrenkt met vrolijkmakend cynisme en pessimisme.

 • Woensdag 9 december
 • Start om 21:30 uur
 • Kaarten voor €17,50 te koop
 • Meer informatie

#2: Toneel: ‘De liefde voorbij’ door Debby Petter

Een man en een vrouw. Bijna vijfendertig jaar getrouwd. Een goed huwelijk? Zij vinden van wel. En soms ook niet. Een gewoon huwelijk dus. Op een avond vertelt hij zijn vrouw dat hij een geheim heeft. Er volgt een ruzie en hij verlaat boos het huis. Twee uur later is hij dood. Zelfmoord? Waarschijnlijk niet. Een dom ongeluk? Zou kunnen. Zij is bodemloos verdrietig. Om zijn dood en om het geheim. De liefde voorbij is een meeslepende, lichte en tegelijkertijd radeloze monoloog over liefde, echtheid en geluk. Want bestaat echt geluk? Goeie vraag!

 • Zaterdag 12 december
 • Start om 16:30 uur
 • Kaarten voor €17,50 te koop
 • Meer informatie

#3: Toneel: Het Nationale Theater met twee nieuwe toneelparels

In deze double-bill zie je twee nieuwe toneelparels van Het Nationale Theater. Met Romana Vrede in Liefdesverklaring en Bram Coopmans als Tom Pain.

Liefdesverklaring

Door het coronavirus weten we weer hoe bijzonder theaterbezoek is en om elkaar daar te ontmoeten. Samen te zijn. Magne van den Berg schreef een liefdesverklaring aan jou, het publiek, die in deze tijd nóg meer op zijn plaats is. Deze Liefdesverklaring wordt gespeeld door Romana Vrede, in een regie van Eric de Vroedt.

Tom Pain

Sommige mensen zijn voor het geluk geboren. Tom Pain hoort niet bij die mensen. Vrijuit associërend deelt hij met het publiek zijn onalledaagse kijk op de dagelijkse worsteling die de zoektocht naar geluk voor mensen als hij elke dag weer is: rauw, ongepolijst en kwetsbaar. Deze solo was dé hit van het Edinburgh Fringe Festival 2004. Guardian-recensent Lynn Gardner noemde het tien jaar later “nog altijd de beste monoloog die ik ooit heb gezien.”

 • Dinsdag 15 december
 • Start om 20:15 uur
 • Kaarten voor €28,50 te koop
 • Meer informatie

Bonustip voor met de kids: Spruit Festival in de kerstvakantie

Dit jaar biedt Spruit een aangepaste versie van het Spruit kinderfestival: UIT MET SPRUIT. Van 27 t/m 30 december – precies tussen kerst en oud & nieuw – vinden in de binnenstad van Tilburg concerten, voorstellingen en films plaats voor gezinnen met kinderen in de leeftijd 2 – 12 jaar. Verwacht bijzondere programma’s voor kleine groepen op gepaste afstand. Extra intiem en knus. Een fijne manier om bij de verschillende podia te genieten van theater, dans, muziek of film. Ook bij Theaters Tilburg kun je genieten van verschillende kindervoorstellingen.

Tilburgse Theater Tips

Elke maand zet Tilburg.com een aantal Tilburgse theaterstips op een rijtje. Voorstellingen waar je voor dezelfde maand nog kaarten voor kunt krijgen en die zéker een bezoekje waard zijn. Pak je agenda erbij, bestel tickets en geniet! De complete agenda van Theaters Tilburg vind je overigens hier.