Theaters Tilburg maakt programma nieuw theaterseizoen bekend: kaartverkoop start volgende week

nieuw theatersseizoen theaters tilburg

Nadat Theaters Tilburg net weer open is voor de laatste voorstellingen voor de zomer, kondigt het een nieuw theater- en concertseizoen aan met zo’n 350 voorstellingen & concerten. De ticketverkoop hiervoor gaat van start op zaterdag 26 juni vanaf 12:00 uur.   

Waar het nieuwe theater- en concertprogramma voorheen in een dik programmaboek gepresenteerd werd, presenteert het theater het in deze veranderde tijd online. Het programma staat op de website en in verschillende digitale inspiratiemagazines. In september verschijnt er tevens een gedrukte light versie van het programmaboek, met daarin ook weer nieuw aanbod aan voorstellingen en concerten.

Een greep uit het aanbod

Het programma dat op 2 september van start gaat, vermeldt zowel enkele doorplaatsingen van eerder afgelaste voorstellingen als ook vele nieuwe producties. Het aanbod is zoals vanouds gevarieerd met vaste gezelschappen als Het Zuidelijk Toneel, Kamerata Zuid, Scapino Ballet Rotterdam en vele andere bekende gezichten. De musicals en grote shows die dit seizoen op de planken komen, zijn onder andere Amélie, de musical, Titanic en Snowponies. Bekende cabaretiers als Marc-Marie Huijbregts, Peter Pannekoek, Martijn Koning, Tineke Schouten en Soundos maken hun opwachting in de Tilburgse schouwburg. Theaterconcerten zijn er van onder andere Racoon, Nick & Simon, Jett Rebel en Nielson. Ook buitenlandse gezelschappen en artiesten komen weer naar Tilburg met onder andere Gauthier Dance (Swan Lakes), het Lets Radiokoor, het New Zealand String Quartet en Canadian Brass.   

25 jaar Concertzaal Tilburg

Speciale aandacht gaat uit naar het 25-jarige jubileum van de concertzaal. Hiervoor is een jubileumprogramma van 25 concerten samengesteld dat een bloemlezing is van wat de zaal te bieden heeft. Het jubileumseizoen opent met huisorkest Kamerata Zuid samen met de populaire pianiste Iris Hond in een Einaudi programma. Het programma vermeldt onder andere ook Canadian Brass, het Metropole Orkest, een eveneens 25-jarig jubileum van het Storioni Trio en vertrouwde ensembles als Amsterdam Sinfonietta en de Nederlandse Bachvereniging. Ook theaterconcerten met onder andere Douwe Bob en JOHAN en een aantal familieconcerten maken deel uit van het jubileumprogramma.

Richtlijnen

Ook voor het nieuwe seizoen volgt Theaters Tilburg uiteraard de dan geldende richtlijnen vanuit de overheid. Nu de berichten positief zijn, wordt er geen 1,5 meter meer in acht genomen bij het bestellen van tickets in de zalen. Mocht tegen die tijd onverhoopt blijken dat de maatregelen aangescherpt zijn, en een volle zaal niet mogelijk is, dan hebben gasten recht op volledige restitutie als een voorstelling of concert hierdoor niet door kan gaan.

Start kaartverkoop 26 juni

Het programma is te vinden op de website. De kaartverkoop start op zaterdag 26 juni om 12:00 uur. Bestellen van tickets kan online, aan de balie of telefonisch via 013 543 22 20.