Theaters Tilburg mag op oude voet verder: check hier de leukste theatertips voor oktober

tips voor voorstellingen

Het ziet er vooralsnog naar uit dat Theaters Tilburg op dezelfde voet door mag gaan met de voorstellingen als in september. En dat is niet alleen een opluchting voor het theater zelf, maar ook voor iedereen die graag coronaproof een avondje uit wil gaan. Voor oktober staan er namelijk een hoop leuke voorstellingen op het programma. En het grootste voordeel? De kleinere, intieme setting.

Wil je alvast een avondje uit vooruit plannen? Dat kan ook! Het programma van Theaters Tilburg is nu tot eind december bekend en je kunt kaarten bestellen via de website.

Tips voor voorstellingen

6 oktober: Wim Kieft

Tijdens het EK ’88 scoorde Wim Kieft met een kopbal, acht minuten voor tijd, waardoor Nederland doorging naar de halve finale en uiteindelijk Europees Kampioen werd. Een legendarisch moment van een fenomenale voetballer. Na zijn profcarrière kende Kieft een heel wat minder glansrijke periode. Een cocaïne- en drankverslaving zorgde voor leugens, schulden, schaamte en eenzaamheid. Maar hij vond zijn weg terug, en hoe! Journalist Eddy van der Ley bevraagt Kieft over zijn turbulente leven van voetbaltopper naar junk en van schuldsanering naar televisiecontract.

  • Datum: dinsdag 6 oktober
  • Tijd: 20.30 uur
  • Tickets: €25,- (bijna uitverkocht!)

17 oktober: Ruud Hermans

De vorige keer dat Ruud Hermans bij Theaters Tilburg was, wist hij de concertzaal al stijf uit te verkopen. Niet gek! De sympathieke, Tilburgse zanger liet een verpletterende indruk achter tijdens The Voice Senior, presenteerde radioprogramma’s en is al jaren een van de meest gewaardeerde singer-songwriters in de Nederlandse countryscene. In Back in town zal Ruud samen met zijn band, naast eigen hits als Somewhere Between, klassiekers uit de americana en country ten gehore brengen.

  • Datum: zaterdag 17 oktober
  • Tijd: 19.00 uur & 21.00 uur
  • Tickets: €21,50

23 oktober: Karin Bloemen

De eerste grote liefde van de veelzijdige Karin Bloemen is zingen! Deze avond gaat ze dan ook ‘old school’ helemaal voor de muziek. En alles komt voorbij: haar eigen muziek, songs van haar grote inspiratiebronnen Billie Holiday en Aretha Franklin, fijne covers van Norah en Amy én nog veel meer. Samen met de soulvolle jazz- en funkformatie de Old School Band wordt het een pure, muzikale avond.

  • Datum: vrijdag 23 oktober
  • Tijd: 19.00 uur & 21.00 uur
  • Tickets: €29,50

Richtlijnen omtrent corona

Goed om te weten: uiteraard verloopt een bezoek aan Theaters Tilburg in overeenstemming met de richtlijnen vanuit de overheid. De schouwburg en concertzaal zijn grote zalen en omdat er minder bezoekers toegelaten worden, kan er zeker voldaan worden aan de anderhalve meter afstand. Ook wordt de gezondheidscheck gedaan en werkt Theaters Tilburg met goede filters met 100% buitenlucht.

Tilburgse Theater Tips

Elke maand zet Tilburg.com een aantal Tilburgse theaterstips op een rijtje. Voorstellingen waar je voor dezelfde maand nog kaarten voor kunt krijgen en die zéker een bezoekje waard zijn. Pak je agenda erbij, bestel tickets en geniet! De complete agenda van Theaters Tilburg vind je overigens hier.