Theatershow en inspiratiesessie voor meer sportplezier

In juni 2018 werd het Nationale Sportakkoord gepresenteerd. In dit akkoord staan vijf pijlers waarvan ‘een positieve sportcultuur’ er één is. De ambitie is dat je in Nederland overal met plezier, veilig, eerlijk en zorgeloos kunt sporten. Ook in Tilburg staat dit thema hoog op de agenda.

Onder de naam ‘Sportplezier Tilburg’ werkt Verenigingsondersteuning van het Sportbedrijf gemeente Tilburg hard aan deze ambitie. Sinds september 2018 is er een ‘Coördinator Sportplezier’ en in maart organiseert Verenigingsondersteuning twee bijzondere activiteiten als aftrap voor Sportplezier Tilburg.

Inspiratiesessie Sportief Presteren

Hoe creëer je een fijne sfeer, waarin kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen? Hoe betrek je ouders op een positieve manier? Zulke vragen kwamen aan bod bij de inspiratiesessie ‘Sportief Presteren’ op 19 maart in het Koning Willem II Stadion. Fontys, Willem II, KNVB, Academie voor Sportkader, Centrum voor Pedagogisch Contact (CPC) en het Sportbedrijf gemeente Tilburg hebben deze avond gezamenlijk georganiseerd.

Theatershow ‘Pap, doe normaal!’

Maandag 25 maart komt een professioneel theatergezelschap naar Theaters Tilburg om de show ‘Pap, doe normaal!’ op te voeren. Deze humoristische voorstelling vol herkenbare situaties is voor alle betrokkenen bij de Tilburgse sportverenigingen: ouders en jeugd (12+), coaches, trainers, bestuurders, commissieleden, vrijwilligers, etc. De gemeente Tilburg neemt de kosten voor haar rekening, zodat de tickets gratis zijn. Kaarten bestellen kan via de website. Wees er snel bij, want op is op!

Met sportplezier aan de slag

Met deze activiteiten worden sportverenigingen geïnspireerd om met Sportplezier aan de slag te gaan en meer aandacht te hebben voor het creëren van een fijne sportomgeving. Verenigingsondersteuning blijft ook na deze maand volop inzetten op Sportplezier, zoals met de jaarlijkse Complimentenweek en cursus Vertrouwenscontactpersoon. Dit alles met het doel om te laten zien hoe belangrijk en waardevol Sportplezier is en wat dit de vereniging kan opleveren. Wil je meer informatie of aan de slag met Sportplezier? Neem contact op met Verenigingsondersteuning via sportplezier@tilburg.nl.