Theaterzalen Kunstbalie overgenomen door Loft Tilburg

Kunstbalie, een belangrijke plek voor amateurkunstenaars in Tilburg, verandert in 2016 in LOFT Tilburg. Het theater en de repetitieruimtes van Kunstbalie zouden eind dit jaar hun deuren sluiten wegens het stopzetten van de exploitatie door de provinciale organisatie Kunstbalie. Markant Meetings & Events, die onder andere het Klasse Theater in Tilburg exploiteert, neemt de ruimtes over. Daarmee zijn de dreigende ruimtetekorten voor amateurkunstenaars van de baan. LOFT Tilburg wordt tevens beschikbaar voor particulieren en meer commerciële bedrijven.

Het pand van de oude 3Suisses-fabriek kenmerkt zich door gigantische, loftachtige raampartijen, vandaar dat de verdieping de naam LOFT Tilburg krijgt. Het komende jaar zullen de ruimtes stukje bij beetje opgeknapt worden. Het is de bedoeling dat de ruimtes een urban uitstraling krijgen met nieuwe inrichting, een likje verf en een signatuur van Tilburgse street artists. De foyer krijgt een make over tot LOFT café met coffee to go en gezellige zithoeken voor na een les, repetitie of voorstelling.

Behoud voor Tilburgse amateurkunstenaars

Veel kinderen, jongeren en volwassenen hebben hier (voor het eerst) voet op het toneel gezet en/of repeteerden er wekelijks in groepsverband. Alle stichtingen, verenigingen, organisaties en instellingen zouden per 1 januari op straat komen te staan. Zij zouden een betaalbaar theater en betaalbare repetitieruimtes missen. Gelukkig blijven de ruimtes nu beschikbaar en blijft de verdieping een huis(kamer) voor alle Tilburgse amateurkunstenaars.

Meer informatie is binnenkort te vinden op www.lofttilburg.nl. Ruimtes reserveren of vragen stellen kan via info@lofttilburg.nl.