Thebe en Amarant slaan handen ineen bij activiteitenhuis Tongerlose Hoef

tongerlose hoef

Thebe en Amarant starten een samenwerking in de vorm van een pilot bij Activiteitenhuis De Tongerlose Hoef in Tilburg. Vanaf 11 november is Catry Schalke, medewerker dagbesteding bij Thebe, daar twee dagen in de week aanwezig om begeleiding te bieden aan de cliënten. Een mooie wisselwerking waarbij beide partijen elkaar versterken.

Met deze samenwerking kan Amarant rekenen op de expertise van Thebe op het gebied van dementie. Daarnaast kan Thebe de dagbesteding van Amarant weer aanbieden aan haar cliënten. Een mooie wisselwerking dus. Op deze manier worden de doelgroepen met elkaar verbonden.

De cliënt staat voorop

Thebe en Amarant gaan samenwerkingen met andere partijen niet uit de weg. Bonne Broersen (Manager Begeleiding bij Thebe): “We willen graag innoveren en ontwikkelen. Door een samenwerking als deze aan te gaan is het mogelijk om onze expertise te delen waardoor de cliënten bij Amarant juist weer beter geholpen kunnen worden. En daarnaast kunnen wij onze cliënten ook weer meer bieden.” Fons Kappé (Senior Begeleider werk & dagbesteding bij Amarant) vult aan: “We zijn het er over eens dat het daar uiteindelijk om gaat; cliënten zo goed mogelijk helpen. Dat is voor ons beide uiteraard het belangrijkste doel.”

Samenwerking is succes

Ook Catry Schalke is blij met de samenwerking en kijkt uit naar haar bijdrage op de Tongerlose Hoef. Zij vat de samenwerking treffend samen: “Samen komen is een begin, samen blijven is vooruitgang en samen werken is succes.”