Thomas Noordeloos uitgeroepen tot meest duurzame docent van 2024!

Mooi nieuws voor Yuverta mbo in Tilburg. Docent Thomas Noordeloos is namelijk uitgeroepen tot Meest Duurzame Docent van 2024. Dit vanwege zijn buitengewone inzet en innovatieve benaderingen om duurzaamheid in het onderwijs te integreren. Lees snel verder.

Met zijn bevlogenheid heeft Thomas zijn passie voor duurzaamheid weten over te brengen op zowel collega’s als studenten. Zijn inspirerende aanpak en vernieuwende methoden hebben een aanzienlijke impact gehad op de manier waarop duurzaamheid binnen het onderwijs wordt begrepen en toegepast.

Duurzaamheid in de praktijk

Noordeloos’ benadering gaat verder dan alleen het overdragen van theoretische kennis. Hij moedigt zijn studenten actief aan om na te denken over de rol die zij kunnen spelen in het creëren van een duurzamere toekomst en biedt hen praktische tools en ervaringen om dit te bereiken. Zijn lessen gaan gepaard met projecten en activiteiten die studenten uitdagen om duurzame oplossingen te bedenken voor reële problemen, waardoor ze niet alleen theoretische kennis opdoen, maar ook waardevolle vaardigheden ontwikkelen die hen helpen om actieve wereldburgers te worden. Duurzaamheid binnen Yuverta gaat niet alleen over zonnepanelen of groene daken maar kent binnen de opleiding ook een groot sociaal aspect. Hoe mensen samen te brengen in een wereld die steeds individualistischer wordt, bijvoorbeeld.

Wat Noordeloos onderscheidt, is zijn vermogen om duurzaamheid niet alleen als een afzonderlijk onderwerp te behandelen, maar het te integreren in verschillende aspecten van het onderwijs. Zo ontwikkelt hij begrip bij zijn studenten in de uitdagingen waar onze wereld voor staat.

Dat is de jury van de verkiezing tot meest duurzame docent van 2024 niet onopgemerkt gebleven. Op de verkiezingsavond van 14 maart in Amsterdam is hij officieel verkozen tot Meest Duurzame docent van 2024. “De opleiding Adviseur duurzame leefomgeving is een hele grote kans voor het beroepenveld om deze mbo’ers ook te integreren binnen gemeentes. Dat is een enorme winst”, vindt Marjan Nijenbanning, een van de juryleden.

Vereerd en dankbaar

“Ik ben vereerd en dankbaar voor deze erkenning,” zei Noordeloos in een reactie. “Duurzaamheid is niet alleen een kwestie van kennis, maar ook van actie. Het is mijn missie om studenten te empoweren om positieve verandering teweeg te brengen, ongeacht hun vakgebied of achtergrond. Deze titel is een erkenning van het belang van ons werk en ik ben vastbesloten om mijn inzet voort te zetten.”

Meer informatie

Wil je meer weten over de opleidingen van Yuverta mbo? Check dan snel de website.