Thuiswedstrijd voor jeugdige klimmers van Team Neoliet Tilburg

Sportklimmen

Het Nederlands Jeugd Kampioenschap Sportklimmen brandt komend weekend weer los in het Klimcentrum van sportcomplex T-Kwadraat.

Negentig klimmers van acht tot en met achttien jaar strijden zaterdag 19 november in verschillende leeftijdscategorieën om de titel ‘beste klimmer van Nederland’. Afgelopen jaar heeft de jeugd van Neoliet in verschillende nationale wedstrijden in het hele land geprobeerd zich te kwalificeren voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar.

Team Neoliet Tilburg

Het wordt een thuiswedstrijd voor de klimmers van Team Neoliet Tilburg. Lynn van der Meer staat eerste in de ranking bij junioren meisjes. Ze won vorig jaar in categorie A bij de meisjes het goud. Jaden Tjon en Bibi Hamers zijn kanshebbers in de categorie E, ze staan respectievelijk op plaats 1 en 2 in die leeftijdscategorie.

T-Kwadraat

T-kwadraat huisvest Klimcentrum Neoliet, thuishal van het Nederlands team en jong oranje. De afgelopen weken zijn nationale routebouwers druk bezig geweest om de klimwanden te prepareren voor de jeugdige klimmers. Er moet hierbij natuurlijk rekening gehouden worden met het postuur van de klimmers maar het klimniveau is van een bijzonder hoog niveau. Een behoorlijke uitdaging voor de bouwers. De eerste wedstrijden beginnen om 10:00 uur, rond 18:00 uur zullen de laatste wedstrijden van start gaan.