Tijd voor thee op het mooiste plekje van Tilburg

Het einde van het jaar is in zicht. Tijd om na te denken over je nieuwe voornemens én terug te denken aan de voornemens van afgelopen jaar. Ben je die paar kilo’s kwijt? Gestopt met roken? En heb je nu eindelijk afgesproken met die vriendin van vroeger?

Of lees je dit met het schaamrood op de kaken? Want die ene vriendin heb je wel geappt, maar niets mee afgesproken, dat sigaretje komt nog regelmatig uit je tas en die kilo’s hebben zich inmiddels weer verzameld boven je broekrand.

Hoewel je veel dingen toch écht zelf moet aanpakken, kunnen we je wel alvast een duwtje in de goede richting geven. Dus stuur die vriendin van vroeger, die lieve moeder van je of gezellige zus eens een berichtje om eens uitgebreid bij te kletsen. Wij hebben een idee voor je.

Twee uur bijkletsen

Op één van de mooiste plaatsen van Tilburg kun je namelijk uitgebreid de tijd nemen voor elkaar. Tijdens de High Tea in de Stasbrasserie van Villa de Vier Jaargetijden in de binnenstad van Tilburg krijg je twee uur de tijd om rustig bij te praten. “De entourage draagt bij aan het gesprek en de huiskamerachtige sfeer nodigt uit om je contact te verdiepen.” vertelt Paul Happel van Villa de Vier Jaargetijden.  En natuurlijk hoort daar ook lekker eten én thee bij.

Verwennerijen

Tijdens de High Tea, verzorgd door Prins Heerlijk, krijg je koffie of thee van Simon Lévelt en een uitgebreide maaltijd in drie gangen: een kopje soep, een warm gerecht én de wel bekende etagère met huisgemaakte zoete en hartige gerechtjes. “Wij proberen je zoveel mogelijk te verwennen. Alles is zelf gemaakt en de smaak en versheid maken het vooral erg lekker,” vertelt gastvrouw en leermeester Lieke den Dekker.

Wat je op tafel kunt verwachten? Het warme gerecht bestaat bijvoorbeeld uit roodbaars en is een verrassing van de chef. De etagière bestaat uit hartig belegd brood met producten uit de streek. Voor de echte zoetekauwen ligt er bijvoorbeeld huisgemaakte boterkoek, speculaas en honingkoek op, maar ook chocolademouse en parfait. De lekkernijen zijn altijd vers en de invulling is telkens anders.

hightea

Enthousiasme

Samen met de leerlingen van Prins Heerlijk serveert Lieke met veel toewijding de hapjes. Ze vindt het mooi om te zien hoe de High Tea mensen verbindt. “Mensen die elkaar niet kennen gaan soms spontaan het gesprek met elkaar aan. Dan wordt het ineens een High Tea voor vier personen.” Ook is het enthousiasme van de leerlingen aanstekelijk en is de bomvolle tafel regelmatig een  goede conversationstarter.

Zelf proberen

Vind je dit een goede gelegenheid om eens aan te schuiven in Villa de Vier Jaargetijden? Dan heb je geluk. In samenwerking met de Villa de Vier Jaargetijden in de Noordstraat heeft Tilburg.com namelijk een actie voor je. Als je Tilburg.com noemt bij je reservering, krijg je namelijk ook nog een glaasje bubbels voorafgaand aan je High Tea. Daarnaast mogen we twee lezers blij maken met een gratis High Tea. Meer over de High Tea en Villa de Vier Jaargetijden lees je op de website.