TIK-week herbeleven? (bekijk de foto’s)

Voor zo’n 2600 aankomende studenten van Avans Hogeschool, Fontys Hogescholen en Tilburg University begint het studentenleven niet tijdens het eerste colleges, maar één week eerder, bij de Tilburgse introductieweek. De TIK-week heeft een vrij karakter: niks moet en alles mag. Een ontgroening is er niet bij. De TIK-week start dit jaar op 22 augustus met als topactiviteiten een spetterend openingsfeest in Popppodium 013 en het MIDI Theater, een informatief TIK-festival in het centrum van de stad, een grote spellendag in het Leijpark en een zangfestijn van een 3000-koppig koor.

Klik hier voor het volledige programma

Foto's

Maandag 22 augustus
TIK-festival
Officiële opening
Openingsfeest 013

Dinsdag 23 augustus
Verenigingenmiddag
Verenigingenavond

Woensdag 24 augustus
Spellenmiddag
Verenigingenavond

Donderdag 25 augustus
Verenigingenavond

Vrijdag 26 augustus
Zwemdag
Biercantus

Kennismaken met elkaar en kennismaken met de stad Tilburg: dat staat voorop tijdens de Tilburgse Introductieweek. De aankomende eerstejaars studenten worden in een week 'klaargestoomd' voor het Tilburgse studentenleven. Het thema luidt dit jaar ‘Your ticket to Tilburg!’.

In samenwerking met de verschillende studentenverenigingen is er gezorgd voor genoeg vermaak. Een nieuw onderdeel in de TIK-week is het TIK-festival op het Willemsplein, het Stadhuisplein en het Koningsplein in het centrum van Tilburg. Dit festival is de vervanger voor de informatiemarkt zoals deze jaren op de campus van de universiteit gehouden is. Tijdens het TIK-festival is er een ruim aanbod aan informatiestands van zowel studentenorganisaties, sportverenigingen als commerciële instellingen en non-profit organisaties. Drie podia met verschillende soorten artiesten geven de vertrouwde informatiemarkt een echt festivalimago. Dit festival is toegankelijk voor zowel TIK-deelnemers als winkelend publiek.

TIK-Week door 013WEBtv

Daarnaast staan vele vertrouwde activiteiten op het programma: op maandagavond een barbecue op evenemententerrein ’t Laar, gevolgd door een interactieve dansshow waar aansluitend de inmiddels traditionele TIK-dans wordt aangeleerd. Daarna volgt een spectaculair openingsfeest in Popcentrum 013 en het MIDI Theater.

Tijdens de dinsdag en donderdag zullen de onderwijsinstellingen een Studie Introductie Dag verzorgen voor de deelnemers. Hier wordt kennis gemaakt met de studievereniging en de onderwijsinstelling. Daarnaast wordt er veel praktische informatie gegeven over bijvoorbeeld het kopen van boeken, het inschrijven van vakken en leren de studenten hun weg op de campus.  Als deelnemers geen Studie Introductie Dag volgen op een van de twee dagen, verzorgt de TIK een parallel programma met informele activiteiten zoals een Hypnoseshow, een Middag georganiseerd door Sportraad Pendragon en een Zoencollege in het Factorium.

Woensdag wordt het Tilburgse Leijpark omgetoverd tot één groot pretpark, waar de deelnemers hun energie kwijt kunnen bij spellen als Levend Sjoelen, Touwtrekken en Buikschuiven. Ook presenteren alle studentensportverenigingen zich hier.

Op vrijdag wordt er tijdens de ABN AMRO zwemdag gezwommen in Recreatiebad Stappegoor. Tijdens deze dag kunnen de deelnemers heerlijk relaxen en bijkomen van de week die bijna achter hen ligt. Tegen het eind van de middag vindt het laatste onderdeel plaats, de Heineken Biercantus. Tijdens dit zangfestijn op het evenemententerrein ‘t Laar zullen alle 2600 deelnemers en 400 begeleiders hun kelen schor schreeuwen op bekende meezingers.

De TIK-week wordt georganiseerd door de Tilburgse Introduktie Kommissie, bestaande uit 18 studenten. Tijdens de week worden zij bijgestaan door vierhonderd mentoren en een groot aantal vrijwilligers.