Tilburg CowBoys schenkt kunststeen aan jarig Tilburg

Kunstenaarscollectief Tilburg CowBoys schenkt een stenen hunebed auto aan de jarige stad Tilburg. Tilburg CowBoy Sander van Bussel: ” Speciaal ter ere van de 200e verjaardag van de stad organiseren Tilburg CowBoys 'AutoSalon Tilburg', een festival rondom de haat-liefde verhouding tussen mens en auto. Het leek ons daarom gepast om een blijvende herinnering terug te geven aan de stad.”


Caruso

Het kunstwerk van Wouter de Baat, genaamd 'Caruso', is maandag 16 november om 12.14 uur precies op het Pieter Vreedeplein in Tilburg geplaatst. Dit is de tijdelijke plek van het kunstwerk omdat AutoSalon Tilburg zich deels gaat afspelen in de parkeergarage van het Pieter Vreedeplein. Na het festival verhuist de auto naar een parkeerplaats in Tilburg. Caruso is een modern hunebed. “Als Caruso net zolang blijft bestaan als de hunebedden in Drenthe, is dit echt een cadeau met eeuwigheidswaarde” zegt van Bussel.

Haat-liefde verhouding tussen mens en auto
AutoSalon is een cultureel festival waar de haat-liefde verhouding tussen mens en auto belicht wordt. Een driedaags festival vol beeldende kunst, muziek, theater, dans en film.Het festival vindt plaats op 20, 21 en 22 november en wordt op vrijdag 20 november geopend. Op de rotonde van Stappegoor zwembad wordt een carrousel op ware grootte nagebootst. Tussen 16.00 en 17.00 uur rijden typische voertuigen rondjes op de Stappegoor rotonde. Kinderen mogen een rondje mee.

Na de opening van AutoSalon zal de kunsttentoonstelling in de Pieter Vreedeplein Parkeergarage om 17.00 uur haar deuren openen.