Tilburg Culinair 2017: alle info op een rijtje

Tilburg Culinair

Aankomend weekend staat weer in het teken van Tilburg Culinair. Dit jaar wordt het gehouden op de nieuwe locatie achter de schouwburg: het Louis Bouwmeesterplein. Vanaf donderdag 21 september is het hoogstaand culinair koken wat de klok slaat, aangevuld met een goed muzikaal programma en zo als het er nu naar uit ziet prima weer. 

Culinair koken draait om het experiment. Nieuwe wegen inslaan. Andere dingen proberen. Tegendraads durven zijn om tot nieuwe hoogtepunten te komen. Daarom is ‘Dare to be Different’ dit jaar de rode draad van het lekkerste weekend van Tilburg.

Deelnemende restaurants

Tien top-restaurants nemen deel aan het evenement. Negen van hen namen al eerder deel, en dit jaar is de Houtsloods nieuw in dit rijtje. Nog een verandering is dat elk restaurant maar vier gerechten heeft. Voorheen waren dit er zes tot zeven. Bovendien zijn de porties groter. 

Ook nieuw dit jaar is de desserttent, voor wie na het proeven nog niet genoeg heeft en zoekt naar een lekkere afsluiter. Het team van fromagerie Guillaume uit Berkel-Enschot staat voor je klaar met een prachtige selectie kazen. Huize Geers uit Tilburg zorgt voor een mooi assortiment verrassingen van chocolade. En alsof dat nog niet genoeg is, verzorgt Pol Roger een champagnebar. Hieronder hebben wij de restaurants op een rijtje gezet en kun je zien welke gerechten zij serveren:

Auberge du Bonheur Otori
Cookaholics Postelse Hoeve
De Houtloods St. Sjaak
Kok Verhoeven Taste!
La Guitarra mooR

Ook dit jaar strijden de deelnemers om de Patrick Verbunt prijs. Adrian Zarzo, eigenaar van het Eindhovense restaurant Zarzo, is hoofd van de jury. Hij leerde de kneepjes van het vak bij De Librije van 3-sterrenchef Jonnie Boer. In 2015 ontving Zarzo zelf zijn Michelinster. Zarzo doet niet voor zijn leermeester uit Zwolle onder. De Volkskrant schreef: “Wat Adrian Zarzo doet is Gastronomie 2.0: culinair hoogstaand eten in een losse, hippe stijl. Zarzo rockt.” Het aangewezen hoofd van de jury past dus perfect bij het thema van dit jaar “Dare to be different”.

Programma Tilburg Culinair

Zoals elk jaar staat Tilburg Culinair niet alleen in het teken van hoogstaand eten en drinken, ook is er gezorgd voor genoeg entertainment. Op donderdag begint het programma om 17.00 uur met de ontvangst van de bedrijvenavond (uitsluitend toegankelijk op uitnodiging) en een uur later begint het voor de sponsor soirée (alleen toegankelijk met entreebewijs). Deze avond wordt aangevuld met een muzikale bijdrage door Jill & Sax en The Tour. Vrijdag begint het voor bedrijven weer om 17.00 uur en eindigt het om 20.00 uur. Om 19.30 uur is iedereen welkom op het terrein om te genieten van de hapjes, drankjes en de muziek van DJ Tommy Santo, Sax Pepijn en Royal beat.

Op zaterdag brengt de Tilburgse afdeling van de stichting Met je Hart, net als voorgaande jaren, een bezoek aan Tilburg Culinair. Met je Hart probeert eenzame ouderen uit hun isolement te halen, door ze in contact te brengen met andere ouderen. Vanaf 15.00 uur is iedereen weer welkom en kun je genieten van de muzikale omlijsting van Orkest Two Tones, DJ Calvin en The Nighttrain. Op zondag is het terrein al om 13.00 uur geopend en zijn er optredens van Robin in da Hood, DJ Coenio en Female Fusion.
tilburgculinair-proeverij

Troskes

Tijdens Tilburg Culinair kun je betalen met troskes à €2,60 per stuk. Ook is er nu een mogelijkheid om een strippenkaart te halen bij een van de deelnemende restaurants. Met de strippenkaart kun je tien gerechten ter waarde van 40 troskes (€104,-) halen voor de prijs van 30 troskes (€80,-)!

Bereikbaarheid

tilburg-culinair-louis-bouwmeesterpleinKom je met de fiets naar Tilburg Culinair? Dan is het goed om te weten dat de fietsenstalling van de schouwburg ruimere openingstijden heeft, zodat je volop kan genieten van alle culinaire hoogstandjes. Ook de parkeergarage Schouwburg is het gehele weekend gewoon geopend. Het evenement is dus goed bereikbaar met de auto, fiets en natuurlijk te voet. Dit jaar heeft Tilburg Culinair bovendien een extra service. Het kan namelijk zomaar zijn dat je een BMW van Renova tegenkomt die jou gratis naar het Louis Bouwmeesterplein brengt.

Extra informatie

Omdat er op Tilburg Culinair ook tijd gereserveerd is voor bedrijven en sponsoren zetten wij hieronder de openingstijden wanneer iedereen welkom is.

  • Donderdag 21 september van 17.00 tot 00.00 uur (Alleen toegankelijk met entreebewijs)
  • Vrijdag 22 september van 20.00 tot 01.00 uur
  • Zaterdag 23 september van 15.00 tot 01.00 uur
  • Zondag 24 september van 13.00 tot 23.00 uur

tc17banner728x90pxgif