Voorproefje Tilburg Culinair: Prins Heerlijk

Donderdag 25 september tot en met zondag 28 september vindt Tilburg Culinair plaats. Tilburg staat die dagen in het teken van lekker eten en genieten van het leven. Wij stellen je daarom voor aan een aantal deelnemers van dit culinaire evenement. Voor dit artikel zijn we in gesprek gegaan met Prins Heerlijk.

Prins Heerlijk is een lunchcafé in de binnenstad van Tilburg. Daarnaast hebben ze een kaas en delicatessen zaak, een leescafé en zijn ze trotse uitbater van de Vier Jaar Getijden. Wat Prins Heerlijk zo bijzonder maakt is het personeel. Dit zijn jonge mensen met een beperking die zich graag willen ontwikkelen en de wereld laten zien wat zij allemaal kunnen. Deze leerlingen/werknemers volgen daarvoor een speciaal traject binnen Prins Heerlijk waarin zij worden opgeleid tot volwaardig horeca medewerker.

Tilburg Culinair
Twee jaar geleden besloot Prins Heerlijk om ook in de avond open te blijven. Op Tilburg Culinair wilde ze laten zien, dat je er ook s’avonds heerlijk  kan eten. Het beviel van beide kanten erg goed en daarom hebben ze besloten om ook dit jaar weer van de partij te zijn. Ook was het voor de medewerkers een mooie kans om op een evenement te laten zien wat ze in huis hebben. De medewerkers zijn gemotiveerd, werken erg hard en zijn daarom erg trotst op wat ze neerzetten Tilburg Culinair.

Op het Willemsplein staan tijdens Tilburg Culinair vijftien tenten van lokale horeca ondernemers. Elke deelnemer heeft een eigen tent. Voor de tent van Prins Heerlijk staat dit jaar een grote tafel. Hier kun je drie plateaus bestellen. Op deze plateaus worden verschillende soorten kazen en vleeswaren geserveerd. Veel van deze producten komen uit de regio. Dit is ook iets waar Prins Heerlijk dit jaar het accent op wil leggen. Namelijk het gebruiken van ingrediënten uit de streek.

Maar waarvoor moet je nu echt even langs Prins Heerlijk tijdens Tilburg Culinair? Keukenmanager Bas van Ostaden vindt de zalm in La Trappe Trippel een echte aanrader. “Dit is een smaakvol gerecht met een knipoog naar het oosten wat al op veel complimenten heeft kunnen rekenen”. Wil je ook nog iets zoets? Probeer dan het welbekende handgemaakte appeltaartje. Voor het gehele menu van Prins Heerlijk tijdens Tilbug Culinair. Kun je een kijkje nemen op de Tilburg Culinair Website