Tilburg dit weekend: Tilburg Culinair, Dear Future en meer

tilburg dit weekend

Dit weekend gaat de herfst officieel van start en gelukkig hoeven we daar niet om te treuren: het weer wordt namelijk heerlijk! Dus app je vrienden, zeg alle saaie verplichtingen af en maak plannen om erop uit te gaan. We hebben een aantal opvallende evenementen die vrijdag 22 september, zaterdag 23 september en zondag 24 september te doen zijn in Tilburg op een rij gezet.

Foto: @denniskuh1896

Hele weekend

Tilburg Culinair

culinairfoto

Het is hoogstaand culinair genieten wat de klok slaat op het Louis Bouwmeesterplein. Van donderdag tot en met zondag serveren tien restaurants uit Tilburg en omgeving de beste gerechten. De entree is gratis, lees in dit artikel alles wat je moet weten.

Dear Future

Dit weekend gaat het innovatieve stadsfestival Dear Future, (voorheen de European Social Innovation Week) van start. Met meer dan 100 programmaonderdelen op verschillende locaties in Tilburg is er van alles te beleven : festival, exposities, workshops, netwerkevents, lezingen en awardshow. Dear Future, vindt plaats van 23 tot 29 september 2017.

Shoppen 

Na de opening van maar liefst zes nieuwe winkels in de Tilburgse binnenstad, raden wij aan om dit weekend lekker te gaan shoppen in de nieuwe Hudson’s Bay, HEMA, Rojami’s, Sissy-Boy, Tumble ’n Dry en Costes.

Lustwarande 

Het hele weekend kun je genieten van de kunstexpositie Disruption – Remapping Nature in de Oude Warande. Ben je nog niet geweest? Dan is dit je laatste kans!

Vrijdag 22 september 2017

Oefenwedstrijd Tilburg Trappers

trappersfoto

De Tilburgse ijshockeyers spelen een oefenwedstrijd tegen Füchse Duisburg ter voorbereiding van de Oberliga. De puck valt om 20.00 uur en er zijn nog kaarten beschikbaar.

Tilburg Dans Fiske 

Als tegenhanger van ADE (Amsterdam Dance Event) organiseert Café Brandpunt het Tilburg Dans Fiske met golden oldies, toffe acties en veel gezelligheid.

Kindercabaret

Voor wie een avondje op pad wilt met de kinderen, is er op vrijdagavond VET kindercabaret in Theaters Tilburg. Ze beloven een knotsgek cabaret en de kaartjes zijn maar €12,50.

Zaterdag 23 september 2017

WII – Heereveen

Willem-II-Tilburg-Tifosi-Forza-Willem-II

Heerenveen wordt een lastige tegenstander, maar als ze het net zo goed doen als vorige week, hebben wij goede moed! Er zijn nog kaartjes verkrijgbaar.

Meelopen in het ziekenhuis

Op de locatie Elisabeth is het Nationale Traumadag. Als bezoeker kun je ervaren hoe hulpdiensten samenwerken bij een zwaar verkeersongeluk of grote calamiteit. De toegang is gratis!

Nationale burendag

Tijdens deze dag staat contacten maken met je buren centraal. Zo kun je bij Wijkcentrum De Poorten een kopje koffie of thee drinken met je buurtgenoten.

Julie <3 All Night Long bij Gin Fizz

Vet je dansschoenen in, houd Shazam bij de hand en ga met je vrienden naar de heerlijke dansavond in de Oranjestraat. Julie <3 belooft parels van platen te draaien.

Zondag 24 september 2017

Zondagsmarkt Dwalerij

dwalerijfoto

In de Nieuwlandstraat en Noordstraat kun je tussen 09.30 uur en 14.00 uur genieten van vintage, lekker eten, design, vinyl, grafisch werk en streekproducten. De zondagsmarkt is gratis toegankelijk.

Vijf voorpremières in Pathé Tilburg

Tijdens het PAC Festival krijg je voorpremières te zien van de films The Glass Castle, Good Time, You Where Never Really Here, Loveless en Stronger. Alle films zijn genomineerd voor belangrijk filmprijzen, kwaliteit gegarandeerd dus!

Ervaar de Tilburgse NS Hoofdwerkplaats 

Tussen 13.00 en 16.00 uur kun je terug naar de NS Hoofdwerkplaats van de jaren ’80. In de Kennismakerij wordt een app gelanceerd waarmee je terug in te tijd gaat, ook zijn er oud-medewerkers van de vroegere werkplaats.

Ruilbeurs Pakje Kunst

Kopers van een Pakje Kunst krijgen de kans om onderling te ruilen bij boekwinkel Gianotten Mutsaers. In de middag zijn er ook kunstenaars aanwezig om over hun werk te vertellen. De pakjes zijn natuurlijk ook ter plekke verkrijgbaar in de automaat.