Tilburg dit weekend: Warandeloop, Biënnale, Sinterklaas en meer

tilburg dit weekend

Je bent deze week al drie keer natgeregend en je rijdt in het donker naar je werk én komt in het donker thuis. Welkom in de treurige herfst beste mensen. Gelukkig is het niet alleen maar kommer en kwel, want de Sint is in het land en er is dit weekend genoeg gezelligs te doen! We hebben de leukste dingen op een rij gezet voor Tilburg dit weekend van vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 november.

Foto: @juliavandenhout

Hele weekend

Biënnale Brabant

Het is het laatste weekend dat je de belevingsexpositie met bijzondere kunst en verlichting in de Koepelhal kunt bewonderen. Van schilderen tot beelden en van fotografie tot glassculpturen. Voor €10,- ben je erbij!

Warandeloop

Het bekende Tilburgse hardloopevenement vindt dit weekend niet plaats in de Oude Warande, maar in Safaripark Beekse Bergen! Het start op vrijdag met het gezellige Warande by Night plaats. Op zaterdag en zondag kun je onder meer meedoen aan de Safarirun, 5 km, 10 km en halve marathon.

Vrijdag 24 november 2017

Prince in de Euroscoop

Liefhebbers van de poplegende Prince kunnen hun hart ophalen. Euroscoop laat de legendarische concertfilm Sign’O’ The Times zien. In 84 minuten geniet je van de film die Prince zelf regisseerde tot concertfilm. Een kaartje kost €12,50.

Brugklasbeatz bij Café Bolle

Als je een 90’s kid bent, is dit écht een aanrader. Deze band van de Rockacademie gaat, zoals de naam verraad, terug naar muziek uit hun brugklastijd. Verwacht Backstreet Boys, Ali B, Shaggy, Westlife en andere tunes uit het TMF tijdperk.

Overseas Festival in V39

Jongerencentrum V39 verandert in een glow-in-the-dark-festival. Tussen 20.30 en 23.00 uur is het festival gratis toegankelijk met optredens van Jayhlynn, Dunne, N8N en D-onn. Het festival is bedoeld om nieuwe Nederlandse jongeren samen te brengen.

Zaterdag 25 november 2017

Sint Musical Hotel Sinterklaas

Tijdens deze gezellige musical in het LOFT theater is Sinterklaas niet op tijd klaar voor zijn verblijf in Nederland. Sint is zijn grote boek kwijt en zijn staf. Wil je weten hoe het wordt opgelost? Dat kan! Check dit artikel.

Carnaval bij Bet Kolen

Als je nu écht niet kunt wachten totdat carnaval begint, sluit dan zaterdag aan in Bet Kolen. Daar viert carnavalsvereniging de Biermeters het Prinsenbal.

Nacht van de Jazz

Voor de derde keer wordt de Nacht van de Jazz georganiseerd. Programmeurs van jazzclubs slaan de handen ineen en boeken de beste acts in Paradox. In Tilburg kun je kijken naar de Italiaanse trompettist Enrico Rava.

Rewind in Club Smederij

Tijdens de laatste Rewind van het seizoen ga je in Club Smederij terug naar hits van toen, gemixt met hits van nu. Dus denk aan The Jackson 5, Nelly, Usher, Beyoncé tot het hete heden. Tijdens deze editie komen de Rewind Amsterdam dj’s naar Tilburg.

Hollandse Glorie in Sporthal Dongewijk

Voor het vierde jaar kun je in Reeshof naar het evenement Hollandse Glorie. Henk Dissel, Vinzzent, Wesley Klein en Arjon Oostrom zorgen weer voor een ouderwets gezellige avond in Sporthal Dongewijk.

Zondag 26 november 2017

Buurtmarkt Goirke – Hasselt – Bouwmeesterbuurt

In MFA de Poorten krijgen wijkbewoners weer de kans om zelfgemaakt eten, zelfgemaakte of tweedehands spullen of kleding te ruilen of te verkopen. Het mooie van deze markt? Niets mag voor een hoge prijs verkocht worden.

Tilburg Trappers – MEC Halle 

De Tilburgse ijshockeysterren spelen een spannende wedstrijd in eigen huis tegen MEC Halle. De wedstrijd start om 15.00 uur en kaartjes zijn vanaf €7,50 al te verkrijgbaar.

Sinterklaas in Tilburg

Als je vandaag op zoek bent naar Sinterklaas? Dan zit je in Tilburg goed. Zo kun je naar de Sint in de Reeshof, is het Sinterklaasmiddag in de Euroscoop, kun je naar de Sint musical of genieten van de activiteiten bij HEMA.

Soul-Time bij ’t Elfde Gebod

Even lekker het weekend afsluiten op zondagmiddag. De zeskoppige soulband Soul-Time zorgt voor de beste Motown, soul, disco en funk. En het fijne: het begint al om 16.00 uur.

Meer weekend uittips

Dat waren natuurlijk niet alle evenementen die dit weekend in Tilburg plaats vinden. Wil je meer zien? Check dan ook eens de agenda. Heb je zelf nog een goede aanvulling? Laat het dan even achter in de reacties.