Tilburg doet het goed tijdens NLdoet

NLdoet, de vrijwilligersdagen die op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart plaatsvonden, telde in Tilburg weer veel klussen en deelnemers. Meer dan 600 mensen zetten zich in als vrijwilliger bij één van de 66 projecten in de gemeente Tilburg, die speciaal voor deze dagen waren aangemeld. Welzijns- en vrijwilligersorganisatie ContourdeTwern, die NLdoet binnen de gemeente Tilburg promoot en organiseert, spreekt van een groot succes! Het doel van NLdoet is te laten zien hoe belangrijk vrijwilligerswerk is voor de samenleving en om nieuwe vrijwilligers te werven.

Een greep uit de Tilburgse NLdoet-klussen

In Tilburg hebben individuele bewoners, organisaties, bedrijven en politici de handen uit de mouwen gestoken. Zo bezorgden medewerkers van ACES Direct bewoners van Amarant (locatie Spaarnwoudelaan, Reeshof) een unieke dag. Bij zorgcentrum Den Herdgang gingen de voetjes van de vloer tijdens een echte danssalon met als afsluiting een high tea. Medewerkers van de gemeente Tilburg bakten pannenkoeken met en voor bewoners van zorgcentrum Reyshoeve. En wat te denken van de Piushaven, die een flinke opknapbeurt kreeg door vele vrijwilligers.

NLdoet in bedrijf

Het onderdeel ‘NLdoet in bedrijf’ bleek ook weer een schot in de roos. Afgevaardigden van bijna 20 bedrijven gingen aan de slag als vrijwilliger bij het Ronald McDonald-huis.

Wil jij ook na NLdoet een vrijwilligersklus doen (eenmalig of vaker)? Informeer dan naar de vele mogelijkheden via albertrusch@contourdetwern.nl.