Tilburg door de ogen van een Syrische vluchteling

Syrische vluchteling

Ammar Alkhatib (28) is een Syrische vluchteling die je misschien wel kent van dit filmpje, waar hij carnaval viert in Tilburg. Ammar maakt graag foto’s van leuke mensen en plekken in Nederland.

“Na alle ellende in Syrië zie ik nu het liefst veel gelukkige mensen bij elkaar op een plek.” Ammar kwam samen met vijftig andere vluchtelingen uit Syrië aan in Europa in een bootje van nog geen twintig vierkante meter. Ze hebben de helse boottocht gelukkig allemaal overleefd.

Hij woont nu in een AZC in de omgeving van Tilburg. Veel van de bewoners vervelen zich, maar Ammar niet vertelt hij. Hij heeft al vrienden gemaakt buiten het AZC om. Mede door zijn passie voor fotografie komt hij op veel plekken. Hij laat ons zijn favoriete foto’s van de omgeving Tilburg zien.

Two Brothers

“Deze foto heb ik gemaakt in de Piushaven. Ik noem hem twee broers. Ik heb de jongens niet gesproken, maar ik voelde aan dat ze broers zijn. Later werden ze getagged op Facebook door de moeder van een vriend van me, die trots zei dat dit haar zoons zijn.”

Sarah in the tree

Sarah-in-the-tree

“Deze foto is toevallig tot stand gekomen toen ik met wat vrienden naar de Drunense Duinen ging. Het meisje op de foto is de dochter van een vriendin van me.”

The lost souls

the-lost-souls

“Deze heb ik gemaakt in de Efteling. Ik heb dit met long shutter technologie gedaan zodat het net lijkt alsof het geesten zijn.”

Leijpark at night

stars-in-lijpark

“Ik fotografeer het liefst ‘s-nachts. Iedereen kan een foto maken, ik wil een verhaal vertellen waarin ik mijn emoties kwijt kan. Iedere frame die ik maak heeft betekenis. Deze foto is gemaakt op een plek waar ik graag kom, het Leijpark.”

Ammar Alkhatib

Wil je meer van Ammar zien? Bekijk dan zeker deze korte docu die hij maakte over onze mooie stad Tilburg.