Tilburg is een magazine rijker

6 maart rollen 37.000 exemplaren van De Draad van de drukpersen af. De Draad is hét Tilburgse magazine over zelf- en samenredzaamheid, is gratis en verschijnt vijf maal per jaar. De Draad is een unieke formule in de Tilburgse bladenwereld doordat het op allerlei manieren verbindt. De Draad hoopt een steentje bij te dragen aan een goed leven voor iedereen uit Tilburg.

De Draad brengt samen

Het nieuwe Tilburgse magazine spreekt iedereen aan op zijn/haar kracht en ziet verbinding als belangrijk uitgangspunt. Daarom biedt het een podium en een platform aan inspirerende mensen, initiatieven en ideeën: goed voorbeeld doet goed volgen. Tevens bepaalt de redactieraad, waarin medewerkers van diverse Tilburgse maatschappelijke instellingen zitting hebben, de inhoud van De Draad. Zo wordt het blad breed gedragen in de stad.

Thuisbezorgd of gratis afhalen

Het nieuwe magazine is geboren uit het samengaan van SpinT en Oudfit. Oudfit werd op zo’n 32.000 adressen in Berkel-Enschot, Tilburg en Udenhout vier maal per jaar bezorgd door 32 vrijwilligers. SpinT verscheen zes maal per jaar en kon van zo’n 300 distributiepunten gratis meegenomen worden. Ook De Draad kan van al deze punten (zie dedraadmagazine.nl) gratis opgehaald worden. En daarnaast ontvangen alle inwoners van Tilburg die 60 jaar of ouder zijn De Draad vijf maal per jaar in de brievenbus. Iedereen die De Draad thuisbezorgd wil krijgen maar nog geen 60 is of buiten Tilburg woont, kan een steunabonnement afsluiten via dedraadmaga-zine.nl.

Uitgever

Marius de Jong is voorzitter van Stichting De Draad: uitgever van het nieuwe magazine. Hij geeft aan blij te zijn met alle ontwikkelingen. De Jong: “Dit is een mooi moment voor Tilburgers. De Draad is een magazine geworden dat voldoet aan eigentijdse normen. Het is groot, mooi en het verbindt!”

Producent

Directeur bestuurder Gon Mevis van ContourdeTwern geeft ook aan trots te zijn op de ontwikke-ling. Mevis: “Oudfit en SpinT werden ontzettend goed gewaardeerd. Dus vroegen wij ons tijdens alle voorbereidingen soms best af of het zo verstandig was om die formules om te gooien. Geluk-kig bleef de stip op de horizon duidelijk zichtbaar; één blad dat alle Tilburgers samenbrengt en aanzet tot zelf- en samenredzaamheid. En nu ben ik trots dat we doorgezet hebben, alle stappen goed doordacht hebben en ervoor gegaan zijn. Een prachtig, stimulerend blad is geboren!”

Waarom De Draad?

Omdat een draad verbindend is
Omdat het magazine een rode draad heeft
Omdat wij geloven in de kracht van mensen de draad weer op te pakken
Omdat we houden van tegendraadse mensen
Dus … met raad en daad, voor de draad ermee…..