Tilburg genomineerd voor de verkiezing ‘Evenementenstad van het jaar’

evenementenstad van het jaar

Tilburg is genomineerd voor ‘Evenementenstad van het jaar’. Andere kanshebbers voor de titel zijn Alkmaar en Valkenswaard. De Nationale Evenementenprijzen worden op maandag 8 april 2024 uitgereikt.

Het is de 19e keer dat de evenementenprijzen worden uitgereikt. De prijsuitreiking is op het Nationaal Congres Evenementen in Valkenburg aan de Geul.

Bruisend en inclusief

Wethouder Maarten van Asten (Evenementen) is blij met de nominatie: “Tilburg is een bruisende en inclusieve stad, en de nominatie voor deze prijs is daar een prachtige kroon op. Als gemeente proberen we vooral aan te sluiten op de ondernemingszin en creativiteit die er in onze stad is en daaruit vloeien prachtige evenementen voort. We doen het hier echt met elkaar, ondernemers en inwoners en de gemeente samen. Deze nominatie is daar al een mooie waardering voor.”

De gemeente Tilburg hecht veel waarde aan een inclusief en divers aanbod aan evenementen, waarbij een balans gezocht wordt tussen activiteiten dichtbij inwoners in hun eigen wijken en grote beeldbepalende evenementen die landelijke uitstraling hebben. Zo zijn de Tilburgse Kermis, Kaapstad en Roadburn grote publiekstrekkers en trekken ook sportevenementen als de Tilburg Ten Miles en de Challenge Cup steeds meer bezoekers naar Tilburg. Overal in de gemeente worden diverse activiteiten georganiseerd van Tweedehands Het Festival tot Biezenmortel Bruist en Kleintje Hollands in het centrum. Daarnaast is er aandacht voor kleinschalige activiteiten in buurten en wijken zoals bijvoorbeeld de evenementen tijdens afgelopen jaarwisseling.

Presentatie

Genomineerden krijgen binnenkort de gelegenheid om zich te presenteren aan de jury. Zij bepalen de uiteindelijke winnaars op basis van diverse criteria, waaronder visie, aanpak, toegankelijkheid en maatschappelijke relevantie.

Meer informatie

Benieuwd naar het aanbod qua evenementen in de stad? Check dan snel de evenementenkalender 2024. 

Nieuwsgierig naar meer leuke uittips in de regio Tilburg? Bekijk dan vooral onze uit-agenda.