Tilburg Got Talent, Wintervuur, vakantietips & veel meer: dit zijn de leukste uitjes in Tilburg van dit weekend

Yes! De kerst staat weer voor de deur. Lekker samenkomen met vrienden en/of familie. Wij houden ervan! Maar dat betekent niet dat er niks te doen is in de Tilburgse binnenstad. Er staan namelijk weer hele leuke activiteiten op het programma. Benieuwd wat allemaal? Lees snel verder!

Uitgelichte tip

Wintervuur op Kerstavond

Wintervuur is een avond vol gesprekken, interviews, ontmoetingen, theater, workshops, muziek, hapjes, drankjes en nog veel meer! Op Kerstavond kun jij terecht in het Paleis Raadhuis voor een avond vol vermaak. Het thema van dit jaar is ‘Imagine’, naar de songtekst van John Lennon. Sluit samen het jaar af waarin vrede en eenheid in de wereld verder uit elkaar lijken te liggen dan ooit. Maar er zullen altijd dromers zijn die zich onvermoeibaar inzetten voor een mooiere wereld!

Nog meer leuke uitjes

Tilburg Got Talent in het Winterparadijs op de Heuvel

Op vrijdag 23 december staat de voorronde van Tilburg Got Talent op het programma. Tilburgs zangtalent heeft zich massaal aangemeld en maakt zich op voor de eerste ronde van de lokale talentenjacht. Tijdens de avond kun je veel van het Nederlandstalige lied verwachten in het Winterparadijs op de Heuvel. De halve finale en de finale zijn op vrijdag 6 januari.

Foute Kersttruienborrel op de Korte Heuvel

Het is een begrip geworden in Tilburg: de Foute Kersttruienborrel op de Korte Heuvel. Traditiegetrouw vindt de borrel plaats op de vrijdag voor kerst. Vanaf 15:00 uur zal de Korte Heuvel volstromen met de grappigste en de meest foute kersttruien. De Foute Kersttruienborrel is ooit ontstaan bij Café Polly Maggoo, maar er haken steeds meer kroegen aan de borrel. De Foute Kersttruienborrel is gratis te bezoeken, dus trommel al je vrienden en/of collega’s op en luidt het weekend goed in met een borrel.

Studio Bangana bij De Nachtzuster

Op vrijdag 23 december ben jij zelf de DJ. Want Studio Bangana opent wederom de deuren van De Nachtzuster voor een creatieve en gezellige vrijdagmiddagborrel. Het maakt niet uit waar je geboren bent, op wie je verliefd wordt, hoeveel vrienden je hebt, wat je wel of niet maakt of hoe je bankrekening eruitziet. Studio Bangana houdt niet zo van verwachtingen creëren. Ze omarmen onwetendheid en knuffelen met de verrassing.

Foute kersttruien Dinnershow bij Zjuu Brunch & Borrelbar

Je kunt dit weekend met je foute kersttrui op en neer rijden van de Korte Heuvel naar het Leijpark, want Zjuu Brunch & Borrelbar organiseert een foute kersttruien Dinnershow. De rode loper wordt voor je uitgerold en je treedt binnen in een theater waar het eerste hapje en drankje je wordt aangeboden. Gedurende de avond kun je genieten van een walking streetfood driegangenmenu, wijnen, biertjes en nog veel meer lekkere dingen.

Snelle en De Lieve Jongens Band bij Poppodium 013

Na een succesvolle clubtour keert Snelle samen met De Lieve Jongens Band op vrijdag 23 december terug naar 013! Snelle (Lars Bos) kreeg in 2019 landelijke bekendheid met zijn hit ‘Reünie’. In rap tempo zette het succes door; met aanstekelijke nummers als ‘Smoorverliefd’, ‘De Overkant’ en ‘In De Schuur’ werd Snelle in 2020 gekroond tot de meest gestreamde artiest van Nederland op Spotify. Tot op heden is Snelle niet weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld.

Stranger than Paranoia in Paradox

Voor het eerst sinds zeven jaar is het festival Stranger Than Paranoia weer te vinden in Paradox. Als vanouds opent het festival van organisator, programmeur, componist en musicus Paul van Kemenade met zijn Classic Quintet met daarin muzikanten als Jeroen van Vliet, Louk Boudestijn en veel meer. Alsof dat nog niet genoeg is, sluit trompettist Eric Vloeimans de avond op een spectaculaire wijze af met de 18-koppige band Licks & Brains.

Platenbeurs in Hall of Fame

We trekken het weekend gewoon door tot maandag! Op maandag 26 december vindt er traditiegetrouw een platenbeurs plaats in de gerenoveerde Hall of Fame in de Spoorzone. Kom de mooiste platen uitzoeken voor een spotprijs. Tijdens de beurs kun jij misschien wel het collectorsitem van je dromen van vinden. Aanbieders van vinyl en cd’s uit stad en land nemen hun beste muziek mee. Of je nou van keiharde Metal houdt of juist meer van swingende Jazz, er is voor ieder wat wils.

(0)13 leuke activiteiten tijdens de kerstvakantie voor jong en oud

Ben je op zoek naar leuke uitjes tijdens de kerstvakantie? Wij hebben de leukste activiteiten van regio Tilburg tijdens de kerstvakantie op een rijtje gezet voor je. Zo is er van alles te doen voor jong en oud, denk aan leuke activiteiten bij Ontdekstation013, Prison Island bij NondeJeu, trampolinespringen bij Jumpsquare en nog veel meer! Je leest alle leuke activiteiten tijdens de kerstvakantie hier.

Meer leuke uittips

Onze uit-agenda staat weer bomvol! Ben je benieuwd wat er dit weekend nog meer te doen is? Check dan vooral onze uit-agenda voor feestjes, concerten en veel meer. Alvast een fijn weekend en prettige feestdagen!