Tilburg Gourmand: “Op het Stadsforum bouwen we het grootste restaurant van Tilburg op met unieke, culinaire beleving”

Een nieuw, culinair evenement strijkt komende september neer in onze stad. Tilburg Gourmand belooft hoge gastronomie en een unieke beleving. “Het gaat hier écht over dineren met mooi eten en mooie wijnen”, vertelt voorzitter Daan Reijnders.

Hoge gastronomie en ambiance, waarbij koks van tien restaurateurs het middelpunt zijn, dat is volgens Daan de basis van het concept voor Tilburg Gourmand. “We willen een unieke beleving neerzetten. Op het Stadsforum bouwen we het grootste restaurant van Tilburg op, met een hoogwaardige en uniforme uitstraling. Op die manier denken we ervoor te zorgen dat de koks met hun gerechten de hoofdact opvoeren.”

Locatie

Het restaurant wordt in september op het Stadsforum en Willemsplein opgebouwd. “Wij vinden dit de mooiste locatie binnen de Cityring. Het is ook de plek waar voorheen Tilburg Culinair plaatsvond”, vertelt Daan. “Een stad als Tilburg verdient een hoogwaardig culinair evenement. Daar zat een gat, waar wij nu inspringen en we hopen zo het evenementenseizoen aan te vullen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @tilburg_gourmand

Restaurateurs

Welke tien restaurateurs meedoen, is nog een verrassing: “We zijn druk met de voorbereidingen en draaien op volle toeren”, vertelt Daan. “In september presenteerden we bij First Impression aan tweehonderd gasten ons concept. Koks van Jaxx Marina, La Nouvelle Auberge, Cookaholics en Kok Verhoeven kwamen met verrassende gerechten en ook de aankleding was helemaal in stijl. We borduren daar nu op verder om in september met tien top restaurateurs op het Willemsplein te verschijnen.”

Droom

Op de vraag welke dromen de stichting voor Tilburg Gourmand heeft, weet Daan snel een antwoord: “Wij hopen in september een mooi gevuld plein te hebben, met happy gasten én happy restaurateurs. Over een aantal jaar hopen we te kunnen zeggen dat we in het rijtje van beste, nationale, culinaire evenementen staan.”

Meer informatie

Tilburg Gourmand vindt plaats van 26 tot en met 29 september 2024. Wil jij graag meer weten? Check dan deze website. Wil je graag op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg Tilburg Gourmand dan op Instagram.