Tilburg heeft kleur: drie nieuwe muurschilderingen in onze stad!

muurschildering

Onze kleurrijke stad heeft nu nog meer kleur! Met drie nieuwe muurschilderingen, genaamd: De Wildwaterbaan, What a Wonderful World en Vogels Voeren. Lees snel verder!

Te beginnen met de muurschildering ‘Vogels Voeren’, met misschien wel het mooiste verhaal van de nieuwe kunstwerken. ‘Vogels Voeren’ is te bewonderen in de Thomas van Aquinostraat en gemaakt door Abd Alkader Abd Alwahed. De schildering is voor Abd heel erg persoonlijk.

“De vogels die je zien, zijn kraaien. Dat zijn de nieuwkomers, de vluchtelingen. En het meisje staat symbool voor de bewoners van de wijk ‘T Zand die de nieuwkomers verwelkomen,” zegt Abd tegen ons. “Ik zie mijzelf als een van de kraaien op het schilderij, want ik ben ook een vluchteling. Een kraai kiest zijn kleur en stem niet, net als jij en ik onze kleur en stem niet hebben gekozen. Met kunst probeer ik mensen dichter bij elkaar te brengen en dat is ook te zien op de muurschildering.” Nadat Abd in 2014 naar Tilburg gevlucht is, voelt Tilburg als thuis. “Tilburg is echt mijn stad,” Vertelt Abd met trots.

muurschildering vogels voeren

Muurschildering ‘What a wonderful world’

“I see trees of green, red roses too. I see them bloom, for me and you. And I think to myself, what a wonderful world”. Geïnspireerd door Louis Armstrong heeft kunstenares Marije Maria een schitterende muurschildering gemaakt in de Eikenstraat.

Op de schildering is een vrouw te zien die aan het dansen is onder begeleiding van de trompet van Armstrong. Maar in plaats van muzieknoten, komen er bloemen uit de trompet. In de achtergrond zie je bomen, toepasselijk want het kunstwerk is natuurlijk in de bomenbuurt te vinden.

muurschildering

De wildwaterbaan

In de binnenstad kunnen we ook weer genieten van een nieuwe schildering. De voorheen saaie en grijze trap bij Theater De Nieuwe Vorst is nu omgetoverd tot een vrolijke en kleurrijke ‘eyecatcher’ in de Willem II-straat. De kleurrijke trap gaat natuurlijk hand in hand met de vele kleurrijke voorstellingen die te zien zijn in het theater.

Naar het idee van Lot van Os heeft Simon Ruis, student aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, de muurschildering gemaakt. “Dit is mijn eerste echte, échte street-art in de binnenstad,” zegt de Utrechtse student. De street-art is ook interactief; zo zijn er zwembanden waar je in kunt zitten. “Lot heeft een leuke en speelse visie.” Al met al zijn we weer een mooi kunstwerk in het Tilburgse straatbeeld rijker!

muurschildering

Meer info

Er komt meer en meer street-art in onze stad. Wij hebben in 2020 een route uitgestippeld langs de mooiste schilderingen van de stad om alle hoogtepunten te zien!