Tilburg host grootste CrossFit evenement van Brabant

brabant throwdown

Dit weekend wordt er flink er wat gezweet, gezwoegd en afgezien in Tilburg. Twee Tilburgse crossfitboxen organiseren namelijk de eerste editie van het grootste CrossFit evenement van Brabant: Brabant Throwdown. Aan dit tweedaagse fitness evenement in de hal van tafeltennisvereniging Irene doen 280 crossfitters uit heel Nederland, België en Duitsland mee.

De Brabant Throwdown is ontstaan uit een zeer goede samenwerking tussen CrossFit NulDertien en CrossFit Drie Torens. In de voorgaande jaren hebben deze beide crossfitboxen meerdere succesvolle CrossFit evenementen georganiseerd waaronder de Ubuntu Games. Nu vonden Michel en Maikel dat het hoogtijd werd voor een next level 2.0 CrossFit spektakel, hieruit is de Brabant Throwdown ontstaan. Een op en top Brabants event waar alle deelnemers hun CrossFit skills kunnen testen op RX & Scaled niveau.

Zelf meedoen of aanmoedigen

Tijdens de Brabant Throwdown kun je zaterdag 25 en zondag 26 mei als betalende bezoeker per dag 70 buddyteams en 140 superfitte atleten komen aanmoedigen. Alle deelnemers hopen zich uiteindelijk één jaar lang het fitste buddy team van Brabant te mogen noemen. Beide eventdagen bestaan uit drie loodzware workouts én een finale WOD (Workout Of the Day). Als bezoeker van dit evenement, kan je veel Crossfit spektakel verwachten maar zeker ook een keigezellige Brabantse sfeer.

Over Crossfit

CrossFit is razend populair en één van de snelst groeiende sporten in Nederland en de rest van de wereld, CrossFit combineert Olympisch gewichtheffen, atletiek en gymnastiek in één trainingsvorm en vindt plaats in een gym, een sober ingerichte ruimte, oftewel de CrossFitbox. Bij CrossFit ligt de intensiteit hoog en wordt er getraind in kleine groepen onder begeleiding van een ervaren coach, hierdoor wordt het individu vaak verder gepushed om zijn grens te zoeken en er zelfs overheen te gaan. Het doel van CrossFit is om ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid binnen korte tijd een fitte en gezonde levensstijl te ontwikkelen.