Tilburg klaar voor Nationale Sportweek 2016

nationale sportweek

Van 17 tot en met 25 september vindt de jaarlijkse Nationale Sportweek plaats. Deze week is bedoeld om jong en oud het plezier van sporten in te laten zien en iedereen van de bank te krijgen om lekker te gaan bewegen. De campagne die dit jaar vanuit Tilburg wordt gevoerd is ‘Samen sporten is leuk’. Onder deze noemer worden er in de Nationale Sportweek diverse activiteiten georganiseerd bij verenigingen en op scholen.

Ook op sociale media wordt er aandacht besteed aan het samen sporten. Vanaf half augustus maakt Tilburg elke week kennis met Tilburgse sporters, zoals Dennis en Tommy Mollet, Joris Mathijsen en Greg van Hest, die vertellen waarom samen sporten zo leuk is. Tilburgers worden door deze campagne geënthousiasmeerd om tijdens de Nationale Sportweek samen in beweging te komen.

Door middel van video’s op sociale media maakt Tilburg kennis met sporters die het leuk vinden om samen te sporten. Elke maandag wordt er een nieuwe video op de sociale mediakanalen van het Sportbedrijf (Sportintilburg) geplaatst. De ‘gewone’ (Til)burger komt aan het woord, maar ook topsporters, oud-topsporters en bekende Tilburgers delen hun liefde voor sport. Van taekwondo tot voetbal en van fitness in de sportschool tot freestylen in de wijk. Het centrale idee is dat sporten voor iedereen bedoeld is en ook leuk is voor iedereen: jong en oud, breedtesporters en topsporters.

Tilburg European City of Sport 2016

De Nationale Sportweek valt dit jaar samen met de Europese Week van de Sport én het begin van een nieuw sportseizoen. Sportverenigingen kunnen hun sporters weer verwelkomen en anderen kennis laten maken met de club. Voor Tilburg, European City of Sport 2016, is dit daarom een mooie kans om nogmaals te laten zien wat de stad op sportgebied allemaal te bieden heeft. Dit geldt voor de verschillende sportaccommodaties zoals de Ireen Wüst IJsbaan en de Tilburgse zwembaden, maar ook voor bijvoorbeeld de buurtsportprogramma’s in elke wijk.

Keepie Uppie competitie

Tijdens de Nationale Sportweek vindt er een Keepie Uppie competitie plaats op 35 basisscholen uit het Beweegteam Onderwijs. Deze competitie wordt gehouden in het kader van het EK Vrouwenvoetbal in 2017 (WEURO 2017), dat onder andere in Tilburg plaatsvindt en aansluit op de Nationale Sportweek. Tijdens de gymlessen organiseert elke combinatiefunctionaris in groep 5 t/m 8 Keepie Uppie. Tijdens deze activiteit kunnen kinderen binnen 90 seconden laten zien hoe vaak ze (achtereenvolgend) kunnen hooghouden. Aan het einde van die week worden de winnende klassen bekendgemaakt.

JOGG week en overige activiteiten

Tijdens de Nationale Sportweek vindt het Aftrapweekend Positief Voetbalklimaat Tilburg plaats op zaterdag 24 september en zondag 25 september. Daarnaast staat op vrijdag 23 september de themabijeenkomst ‘Ouders in de Sport’ en de Kick Off bijeenkomst ‘Walking Football’ op het programma. Verder staat, naast het sporten, de gehele gezonde leefstijl centraal. Jongeren op Gezond Gewicht sluit tijdens de Nationale Sportweek aan met de JOGG week. Sporten en bewegen wordt gestimuleerd en daarnaast worden projecten rondom gezond eten en water drinken op scholen en verenigingen onder de aandacht gebracht. Dit programma is te vinden op www.sportintilburg.nl. Natuurlijk zetten ook dit jaar verenigingen hun deuren weer open voor iedereen. Zo nodigt Curling Club Tilburg je bijvoorbeeld uit om op donderdagavond 22 september op de Open Avond te komen.