Tilburg kleurt oranje: de leukste feestjes tijdens Koningsnacht 2022!

koningsnacht 2022

Ga jij Koningsnacht of Koningsdag vieren in Tilburg? Verstandig! Want er is weer gigantisch veel te doen in de stad. Van festivals tot het grootste meezingevenement van Nederland en diverse braderieën. Benieuwd wat er allemaal te doen is tijdens Koningsnacht 2022? We zetten het voor je op een rijtje. Lees snel verder. 

Koningsnacht 2022

Op dinsdag 26 april is het Koningsnacht. Ben jij plannen aan het maken? We geven je alvast wat tips!

Tilburg Zingt

Traditiegetrouw staat het grootste meezingevenement van Nederland tijdens Koningsnacht op het programma aan de Schouwburgring. Wat je kunt verwachten? Een gigantische band met 125 voorzangers die diverse nummers spelen. Ondertussen zingt heel het plein mee.

Outdoorfestival Korte Heuvel

Op de Korte Heuvel komt een groot podium te staan waar diverse artiesten optreden. Denk aan CHIMP, Lambue, Ravish en Tallr. Het gezellige horecastraatje kleurt wederom oranje en zoals je gewend bent van evenementen op de Korte Heuvel, is dit je bezoek meer dan waard!

Feest @ Stadhuisstraat

Er is tijdens Koningsnacht van 18:00 – 01:00 een DJ-programma. Daarna gaat het feest uiteraard tot 4:00 uur verder binnen bij de aangrenzende kroegen.

  • Stadhuisstraat
  • Gratis entree

Buitenevenement Oranjestraat

In het Oranjestraatje – het knusse straatje tussen ’t Elfde Gebod, The Cat’s Back en Gin Fizz – wordt weer een podium geplaatst. Daarop draaien de hele avond diverse dj’s de lekkerste tunes. Van house tot techno en veel meer!

OrangeSquare op Piusplein noord

Piusplein noord – het pleintje voor Café de Baret, Bruin Kafee en De Vos en De Craen – transformeert tijdens Koningsnacht weer tot het grootste openluchtcafé van Tilburg. Diverse dj’s treden op!

Volop feest in de Stadhuisstraat

Ook in de Stadhuisstraat is tijdens Koningsnacht van alles te doen. Zo wordt er een groot podium geplaatst zoals je van ze gewend bent tijdens carnaval en de Tilburgse kermis. In het knusse horecastraatje kun je genieten van een mooi feest, leuke mensen en lekkere drankjes.

Royal Rave bij Poppodium 013

Poppodium 013 staat tijdens Koningsnacht in het teken van Royal Rave. Van 23:00 – 06:00 uur kun je in twee zalen los op de klanken van (inter)nationale grootheden en lokaal talent.

Feest op de rooftopbar van Doloris

Disco Snolly neemt tijdens Koningsnacht de rooftop van Doloris over. Je geniet met uitzicht over de hele stad van een heel dik discofeestje. Helaas voor degene die nog geen kaarten hebben: het evenement is helemaal uitverkocht! Maar misschien dat je op Ticketswap nog geluk hebt!

Rewind in Club Smederij

In Club Smederij staat Rewind op het programma. Bij deze clubavond geniet je doorgaans van de lekkerste hiphop, r&b en hitjes van weleer. Helaas is ook dit evenement volledig uitverkocht. Dus mocht je nog kaarten zoeken, ben je aangewezen op Ticketswap.

Meer feestjes?

Missen wij feestjes in dit overzicht? Stuur vooral een mailtje naar info@tilburg.com. Dan voegen we het toe aan het overzicht!