Tilburg krijgt 1,8 miljoen voor verkeersprojecten

Acht gemeenten in Midden-Brabant en provincie akkoord over subsidie

De gemeente Tilburg ontvangt 1,8 miljoen euro subsidie van de provincie voor vijftien verkeersprojecten. Acht gemeenten in Midden-Brabant en de provincie, verenigd in de GGA Hart van Brabant (Gebiedsgerichte Aanpak Hart van Brabant) zijn akkoord met de subsidieverstrekking.

Een forse subsidie is ontvangen voor de verdubbeling van de Bredaseweg 1e fase (Burg. Van Voorstweg tot Reeshofweg). Daarnaast worden fietsvoorzieningen gerealiseerd op de Prinsenhoeven, Hasseltstraat en Kwaadeindstraat en op de Heuvelstraat / Hoekske.

“Het is een goede zaak dat de verkeersprojecten zijn gehonoreerd”, reageert wethouder Roel Lauwerier
(infrastructuur & mobiliteit). “Want daarmee werken we aan een goed bereikbaar Tilburg, voor zowel auto's als fietsers. Bovendien is er veel aandacht voor de verkeersveiligheid met maatregelen op de Bredaseweg en de Koolhovenlaan.”

Verdubbeling Bredaseweg
Met de verdubbeling van de Bredaseweg wordt een grote stap gezet om de bereikbaarheid van de Reeshof en van het centrum van Tilburg te verbeteren. Met de werkzaamheden wordt in 2013 begonnen en aansluitend zal ook de 2e fase van de Bredaseweg (tot aan de Burg. Letschertweg) worden verdubbeld. In de 1e fase wordt de weg omgebouwd tot een weg met 2 x 2 rijstroken met vrijliggende fietspaden. Bij de Daniel de Brouwerweg wordt een kruising aangelegd, zodat verkeer van en naar Amarant veilig de Bredaseweg kan op- en afrijden.

Fietsvoorzieningen Hasseltstraat en Kwaadeindstraat
Vanaf de Ringbaan West tot aan het Wilhelminapark wordt komend jaar groot onderhoud uitgevoerd op de Kwaadeindstraat en de Hasseltstraat. De fietsers op dit traject hebben momenteel niet overal een duidelijke en veilige plek op de weg. Met de voorgenomen maatregelen wordt de situatie voor de fietsers duidelijk verbeterd door voldoende brede fietspaden en fietsstroken aan te leggen. Ook de met verkeerslichten geregelde oversteek bij het Tjeuke Timmermanspad blijft gehandhaafd.