Nieuws

schaatsbaan
Let op! Dit artikel is al 601 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburg krijgt deze winter een schaatsbaan op de Heuvel

Oh, wat wordt er al lang over gefantaseerd in Tilburg: een schaatsbaan in het centrum van de stad tijdens de winter. Nou, we hebben goed nieuws, want dit jaar staat er tussen 6 december en 7 januari dan toch écht een grote schaatsbaan op de Heuvel!

Foto: dit is natuurlijk een sfeerimpressie

De organisatie belooft er een waar schaatsparadijs van te maken. De schaatsbaan bestaat uit een overdekte ijsvloer, een glazen dak met uitzicht op de lichtprojectie op de Heuvelse kerk en duizenden kerstlichtjes, slingers en kerstballen. Daarnaast vind je het Wintercafé waar je terecht kunt voor een vers bakje koffie, warme chocolademelk, glühwein of een glas bier.

Kerstmarkt en meer winteractiviteiten

Verder handig om te weten: op de website staat dat er een kerstmarkt met kersttrein komt op het Pieter Vreedeplein met een immens grote wensboom. Dit deel wordt niet door de schaatsbaan georganiseerd, maar door het Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg. De organisatie van Winter in Tilburg geeft een nuance over dit deel van het programma.

Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg: “Als Winter in Tilburg zijn we heel blij met het initiatief voor een ijsbaan. Alles wat iets toevoegt aan de winterse sfeer in de binnenstad is fantastisch. We zijn druk bezig om het programma voor Winter in Tilburg compleet te maken. Het volledige programma is nog niet definitief, maar we beloven dat het echt tof gaat worden. Het Pieter Vreedeplein wordt hiervan zeker een onderdeel.” Oftewel: wat er nog meer te doen tijdens Winter in Tilburg, daar komen we volgende week op terug.

Reageer op dit bericht