Nieuws

Silent disco
Let op! Dit artikel is al 623 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburg krijgt dit najaar ieder weekend een silent disco op de Korte Heuvel

Tilburg krijgt dit najaar ieder weekend zijn eigen silent disco op de korte heuvel. Na de succesvolle start van RGB Café in Eindhoven, komt de grootste silent disco van Brabant nu naar de Tilburgse binnenstad. Het gebeurt al snel: al op 19 oktober is de gehele eerste verdieping van Café Philip iedere donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond de nieuwe vaste standplaats voor de silent disco van RGB Café. Entree is gratis.

RGB-eigenaar René Bakkerus: “In Eindhoven is het vanaf de eerste avond een gekkenhuis, echt een topsfeer! Om 23:00 uur ‘s-avonds staat iedereen al met Queen mee te zingen, dat maak je in een andere kroeg niet zo snel mee. De sfeer is anders dan in andere feestcafés, maar altijd supergezellig!”

Heel Nederland

Voor Tilburgers die niet vies zijn van een feestje zal RGB Café geen onbekende zijn. Festivalbezoekers hebben in de afgelopen jaren al kennis kunnen maken met RGB op grote festivals zoals Paaspop, Solar Weekend, We Are Electric, Duikboot en Jungle Festival. Afgelopen zomer was het de Eindhovense partij die hoofdtelefoons leverde voor de ‘Grootste Silent Disco van Tilburg’ tijdens Desperados Road Show in de Spoorzone.

“We zijn met RGB al drie jaar aan de weg aan het timmeren. We leveren aan grote festivals, organiseren eigen events en we hopen dat er in de toekomst een RGB Silent Disco Festival bij komt.” De silent disco deed al twintig steden in Nederland, België en Duitsland aan.

Drie kanalen

Tijdens RGB Café kun je genieten van drie verschillende kanalen waaruit je kunt kiezen. Op ieder kanaal staat een andere dj te draaien. Zo kan het gebeuren dat er op kanaal rood hip-hop wordt gedraaid, terwijl de hits van Guus Meeuwis elkaar opvolgen op kanaal groen en kanaal blauw juist lekker gaat op de disco van Abba. Welke dj’s naar Café Philip komen om te draaien bij RGB Café wordt later bekend gemaakt.

Pop-up

In eerste instantie is het RGB Café in Tilburg een pop-up. Op zaterdag 19 oktober trapt RGB Café af op de eerste verdieping bij Café Philip. Café Philip is vanaf 22:00 geopend, entree is gratis. RGB Café trapt af om 00:00. Daarna is RGB Café er iedere donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond tussen 00:00 en 04:00 op de eerste verdieping van Café Philip.

Let op: er zijn maximaal 450 hoofdtelefoons beschikbaar, dus wees op tijd.

Reageer op dit bericht