Tilburg krijgt deze zomer een eigen Obstacle Run

Tilburg krijgt een eigen Obstacle Run

Altijd al iets sportiefs willen doen met je vrienden, familie of puur om te winnen? Deze zomer kun je in Stadsbos013 meedoen aan een Obstacle Run. Zowel gevorderden als beginners zijn welkom. Daarnaast zal in dezelfde arena het kampioenschap ‘Sterkste man van Nederland’ worden georganiseerd. Een deel van de opbrengst gaat naar de stichting ‘Spieren voor Spieren’. 

De Obstacle Run in Stadsbos013 wordt georganiseerd op zaterdag 1 juli en zondag 2 juli 2017.

Obstacle Run, The Highland Edition

Obstacle Course Running (OCR), ook wel ‘obstakelloop’ of ‘modderloop’ genoemd, is momenteel de snelst groeiende sport ter wereld. Deelnemers vind je op alle niveaus: er is een groep die voor de overwinning gaat, terwijl anderen samen met vrienden of familie puur voor het plezier de uitdaging aangaan.

Sander van Nieuwenhuijzen, initiatiefnemer van Obstacle World: “Het draait vooral om saamhorigheid, vandaar het thema dat wij aan deze ‘Highland Edition’ hebben gekoppeld: ‘Be rough, be tough, be a clan’s man’. Zowel bezoeker als deelnemer zal direct de Schotse sferen ervaren, onder meer door een gezamenlijke warming-up bij elke start, de opzwepende muziek en het Schotse thema, dat we zowel op het parcours als in de Game Arena doorvoeren.”

Over een route van 12 kilometer staan straks maar liefst 30 uitdagende, speciaal ontworpen obstakels garant voor een waar spektakel. Tijdens ‘Obstacle World – The Highland Edition’ zijn alle hindernissen uniek in hun vormgeving en bieden ze voor zowel de ervaren obstacle runner als de beginner een stoere uitdaging.

It’s not a race, it is a challenge

Obstacle World – The Highland Edition is uitermate geschikt voor teambuilding of om met je sportclub aan deel te nemen. Maar ook vriendengroepen en mensen die willen afvallen of hun conditie willen opbouwen melden zich aan. Sander: “Je kunt kiezen uit een afstand van 6, 12, 18, 24 of 30 kilometer, dus daar zit voor iedereen wel iets bij. En als team kun je zelfs de lastigste hindernis overwinnen. Ons motto luidt: ‘Be Rough, Be Tough, Be a Clan’s Man!’. Veel groepen komen juist om die reden naar het natuurgebied Stadsbos013.”

Family challenge

Op zondag 2 juli staat de Family Challenge op het programma: een parcours van 3 of 6 kilometer dat speciaal is ingericht voor het hele gezin. Volwassenen en kinderen vanaf 5 jaar kunnen zich laten schminken in de gevechtskleuren van hun clan en gaan samen met hun (groot)ouders het gevecht met de hindernissen aan. Ook kan er gereden worden op Shetland pony’s en wordt er gezorgd voor de inwendige mens.

Sterkste man van Nederland

Gelijktijdig met de Obstacle Run wordt het Nederlands kampioenschap ‘Highland Games’ georganiseerd. Geheel volgens de Schotse tradities zullen stoere mannen in traditionele kledij hun krachten meten bij het steenstoten, hamerslingeren en boomstam-over-de-kop-gooien. Onder andere zal Wout Zijlstra, bekend als Nederlands’ sterkste man, hier zijn opwachting maken.

Aanmelden

Aanmelden voor Obstacle World – The Highland Edition kan via www.obstacleworld.nl.