T-Pride gaat niet door

UPDATE: De T-Pride in de Piushaven op 23 augustus gaat niet door. De oorspronkelijke After-party in Café Peanuts daarentegen wel!

Fotobijdrage: Hans van Dongen

Je leest het goed, Tilburg krijgt zijn eigen Gay Parade, op 23 augustus in de Piushaven. Het idee ontstond vorige week bij een borrel in een kroeg in de binnenstad van Tilburg. De initiatiefnemers, die anoniem willen blijven, hopen op een geslaagde dag, mooi weer, leuke mensen en een bruisende Piushaven.

Wat je kunt verwachten

Tot nu toe is het zeker dat er drie boten vol met diva’s de Piushaven trotseren 23 augustus tussen 15:00 – 17:00 uur. ”Geen ordinaire rotzooi, gewoon een stel mooie diva’s op boten” aldus een van de initiatiefnemers. De organisatie hoopt dat er zoveel mogelijk mensen op het evenement afkomen. ”Al zijn het er maar 40, Levenslied is ook klein begonnen” zegt de initiatiefnemer met een knipoog.

Het aantal bezoekers maakt volgens hen ook niet veel uit. ”Het gaat om het initiatief, en wij denken dat dit een leuk initiatief is”. Lijkt het jou ook leuk om deel te nemen aan de Tilburgse Gay Parade genaamd T-Pride, dan kun je jezelf aanmelden via het Facebook evenement dat online staat. Het evenement komt als een verrassing. ”Zelfs de ondernemers in de Piushaven zijn nog niet op de hoogte”.

Sponsoren

De initiatiefnemers zoeken nog sponsoren om het evenement extra aan te kleden. Zo is er buiten de 3 boten met Travo’s, dat op zich al veel entertainment met zich meebrengt, niks extra’s georganiseerd. Met de hulp van sponsoren zou het tof zijn om dit uiteindelijk voor elkaar te boksen. Ook zij kunnen zich melden via het openbare Facebook evenement.

After-party

De Afterparty van T-Pride wordt gehouden in Café Peanuts. Vanaf 18:00 uur zal het feest daar losbarsten. De After-party is net als het evenement zelf gratis toegankelijk.

Gay parade Tilburg 23 augustus 2015