Tilburg krijgt eigen Songfestival, geheel geïmproviseerd!

Tien artiesten die van te voren niet weten welk land ze vertegenwoordigen of wat het onderwerp van hun liedje is. Zij gaan midden in de week van het echte Eurovisie Songfestival, op vrijdagavond 12 mei, de muzikale strijd aan tijdens het Improvisie Songfestival in de LocHal. Lees snel verder!

Improvisatietheater

Van de Lama’s tot De Vloer Op, improvisatietheater komt in allerlei vormen. Voor dit unieke event bundelen de Bibliotheek LocHal en IT’s – Improschool Tilburg hun krachten. Op spontaan gecomponeerde muziek improviseren de deelnemers ter plekke het lied en wordt de act vormgegeven. Via een open call schreven diverse muzikale improvisatieacteurs en zangers zich in vanuit heel Nederland, België en zelfs Duitsland. Vanuit Tilburg doet zangeres Isabelle Amé een gooi naar de befaamde douze points.

Organisator Mark Dekker: “Het belooft echt een leuk en bijzonder feestje te worden. Door een plotselinge afmelding is er nog één plekje vrij in het deelnemersveld. Dus voor wie nog mee wil doen: grijp je kans en schrijf je last-minute in via improschooltilburg.nl!”

Puntentelling

Een onmisbaar onderdeel van het Songfestival is de puntentelling. Het publiek op de tribune kan stemmen op hun favoriete optreden en er is een vakjury. Onder andere de Tilburgse muziekjournalist en improvisatiepianist Bas van Duren en Eurovisie Songfestivaldeelnemer Joan Franka (in 2012 met ‘You And Me’) bekijken de show vanuit hun eigen expertise. Welke act staat uiteindelijk bovenaan en wie gaat er met de trofee naar huis?

Tickets

Kaartjes voor het Improvisie Songfestival scoor je voor €5,00,- (inclusief een pauzedrankje) en haal je hier of hier. De inloop is vanaf 19.30u en de show start om 20.00u, uiteraard met de openingszin ‘Good evening Euroooope!’.