Tilburg krijgt vijftien gratis nieuwe watertappunten

watertappunten

Hoe handig is dit? Er komen vijftien gratis nieuwe watertappunten in Tilburg. De watertappunten worden geplaatst bij diverse sportveldjes en in parken, maar ook bij Station Tilburg en op het Willemsplein. Zo kun je door de hele stad gratis je flesje met water vullen.

Met het plaatsen van watertappunten wil de gemeente Tilburg mogelijk maken dat iedereen altijd en overal water kan drinken omdat het goedkoop, gezond en makkelijk is. Daarnaast word je gestimuleerd minder flesjes water in de winkel te kopen, maar een bidon of flesje met kraanwater te vullen bij één van de watertappunten in de buurt. Ook bevordert de gemeente hiermee het drinken van water in plaats van frisdrank. Extra fijn: gemeente Tilburg ondersteunt met het plaatsen van een tappunt schoon drinkwaterprojecten in Afrika.

De vijftien watertappunten

Benieuwd of er een watertappunt bij jou in de buurt komt te staan? Check dan hier de kaart!

Jongeren op Gezond Gewicht

De gemeente Tilburg vindt het belangrijk dat kinderen gezond opgroeien. Daarom wordt door middel van het programma Jongeren op Gezond Gewicht en de Gezonde School aanpak ingezet om een gezondere leefstijl te bevorderen. In de wijk, bij verenigingen, in huis en op scholen en kinderdagverblijven. De watertappunten zijn onderdeel van dit project.

#waterjeweettoch

In de week van 9 april gaat de campagne #waterjeweettoch van start. Bij deze campagne, opgezet door Jongeren Op Gezond Gewicht Tilburg in samenwerking met Brabant Water, staan de openingen van vijftien watertappunten in Tilburg centraal. Op dinsdag 10 april wordt de eerste van de vijftien nieuwe openbare tappunten in Tilburg geopend. Om 15:30 uur verricht Burgemeester Weterings samen met Guïljo van Nuland, algemeen directeur van Brabant Water, de feestelijke opening aan de Generaal Smutslaan, bij de Krajicek playground. Ook de SportContrainer van de Krajicek Foundation wordt die middag geopend door Buurtsport Tilburg. In de maanden daarna volgen de openingen van andere watertaps.