Tilburg Maakt Mij Blij is terug met een nieuwe missie: het opfleuren van eenzame Nederlanders

Tilburg Maakt Mij Blij

Helaas neemt eenzaamheid onder Nederlanders toe. Dit heeft te maken met factoren als de coronacrisis en de zomervakantie. Betrokkenheid tonen kan in zo’n geval veel betekenen. Daarom komt Tilburg Maakt Mij Blij weer in actie! Waar ze recent nog een reddingsactie uitvoerden voor de monniken uit Berkel-Enschot en daarmee 12.500 kilo kaas hebben gered, slaan zij nu de handen ineen met online pluktuin Pluukz en Nationale Vereniging de Zonnebloem om zoveel mogelijk mensen in het zonnetje te zetten. En wel met zonnebloemen!

“Hoewel het zomer is, schijnt niet overal de zon”, vertelt Thibaud van der Steen van Tilburg Maakt Mij Blij. “Er zijn heel veel mensen in Nederland die wel een lichtpuntje kunnen gebruiken, bijvoorbeeld omdat ze zich alleen voelen. Een vriendelijk gebaar kan in zo’n geval al heel veel betekenen. Wij bieden die mogelijkheid met prachtige zonnebloemen, direct van het land.”

Hoe werkt het?

Via deze website kan je zonnebloemen voor jezelf bestellen, voor iemand die je kent, of je kunt ze doneren aan De Zonnebloem. Thibaud: “In de praktijk zijn dit vaak mensen die – door hun lichamelijke beperking – in een sociaal isolement zitten of dreigen te raken.” Alexander van Zijp van Nationale Vereniging de Zonnebloem vult aan: “De coronacrisis, de opgelegde restricties en de angst om besmet te raken heeft dit allemaal verergerd. Niet alleen voor ouderen, maar ook voor jongeren en alles daar tussenin. Al deze mensen gaan wij in het zonnetje zetten!” De bloemen die gedoneerd worden aan De Zonnebloem worden dan ook door het hele land bezorgd.

Mensen in het hele land blij maken

Deze mooie samenwerking is tussen twee jonge bedrijven die allebei al heel veel impact hebben gemaakt. Pluukz is, net als Tilburg Maakt Mij Blij, aan het begin van de coronacrisis opgericht en heeft inmiddels al miljoenen tulpen gered.
Het doel van beide partijen is hetzelfde: mensen in het hele land blij maken. De Zonnebloem maakt het plaatje dan ook compleet volgens Thibaud: “De mensen van De Zonnebloem weten als geen ander wie wij het beste in het zonnetje kunnen zetten. En ze hebben hun naam in dit geval natuurlijk ook mee!”

Wie zet jij in het zonnetje?

Doe ook mee en zet jezelf, of iemand die het wat jou betreft écht verdient, in het zonnetje. Bestellen kan via deze website of via de social media kanalen van Tilburg Maakt Mij Blij. De pick up zal op zaterdag 28 augustus plaatsvinden bij Auberge Du Bonheur in Tilburg. Kies je voor verzenden? Dat kan tussen 12 en 28 augustus op een datum naar keuze.