Tilburg Maakt Mij Blij komt opnieuw in actie en gaat 15.000 kilo kaas van monniken uit Berkel-Enschot redden

tilburg maakt mij blij kaas

De monniken van de historische Adbij Koningshoeven in Berkel-Enschot hebben een groot probleem. Door de coronacrisis zitten zij met een kaasoverschot van 15.000 kilo. Daarom komt het team van Tilburg Maakt Mij Blij weer in actie. Help jij mee?

De Brabantse monniken produceren al jaren kazen van geiten- en koeienmelk, maar toen zowel de winkels als de proeflokalen hun deuren moesten sluiten, werd er geen kaas meer verkocht. Het gevolg? Een overvolle kelder, maar ook geen inkomsten. “Die inkomsten uit onze kaasverkoop hebben we hard nodig,” vertelt broeder Isaac. “Niet voor onszelf, maar voor de bevolking van Ssanje in Oeganda die wij er altijd mee steunen.”

Tijd voor actie

Toen Thibaud van der Steen van Tilburg Maakt Mij Blij werd gewezen op het kaasoverschot in Berkel-Enschot, nam hij meteen contact op met broeder Isaac. Die was direct enthousiast. “Ik hoefde niet eens uit te leggen wie wij zijn, want hij kende ons al van de reddingsactie voor de zusters uit Oosterhout,” vertelt Thibaud (initiatiefnemer van Tilburg Maakt Mij Blij). Voor hen werden er vorig jaar in een paar dagen tijd 20.000 flessen wijn verkocht door het hele land.

Help mee

Via het platform Tilburg Maakt Mij Blij kan je nu deze ambachtelijke kazen kopen. Per stuk, maar ook combinaties met La Trappe bieren, kaaskoekjes en honing zijn mogelijk. “Tijdens onze laatste pick-up was Broeder Isaac aanwezig om onze volgers te laten proeven van de kazen. De reacties waren geweldig,” gaat Thibaud verder. “Ik hoop dan ook dat veel mensen deze reddingsactie zullen steunen. Want zeg nou zelf: deze kazen smaken toch naar meer?”

Bestellen

Bestellen kan via de website of via de social media kanalen van Tilburg Maakt Mij Blij. De kaaspekketten worden thuisbezorgd of kunnen worden opgehaald. Het ophaalmoment staat op zaterdag 10 juli ingepland bij Abdij Koningshoeven in Berkel-Enschot.